Säsongens femte raka vinst

Borås Basket åkte till Norrköping på lördagen för match mot Dolphins utvecklingslag i Basketettan dam. Det blev tufft i en period, innan Borås i princip kunde avgöra i andra quartern. Madelene Kristensson dominerade med 32 poäng och 14 returer och Borås vann tillslut med klara 71-84.

 

Norrköping Dolphins, som hade bytt coach så sent som dagen innan, kom ut med mycket energi och var bra i inledningen. Men Borås Basket stod upp och det blev en jämn första period som slutade 17-18 till gästerna.

 

Borås presterade sedan en i det närmaste matchavgörande andra period. 1-poängsledningen efter första quartern hade växt till 16 poängs försprång lagom till halvtidspausen.

 

-Vi jobbade bra i försvaret och skyddade vår trepoängslinje effektivt, samtidigt som vi hade bra en mot en-försvar. Därmed fick vi också fina lägen i transition, säger Borås Baskets headcoach Pat Ryan.

 

50-70 efter tre perioder svällde ytterligare och bl.a. tack vare fina insatser av Madelene Kristensson (32 poäng och 14 returer) och Sara Sehlin (16 poäng och 7 returer) så stod det hela 51-80 till Borås en stund.

 

-Vi kontrollerade matchen jättebra och det var skönt att ha Hanna Brändmark tillbaka igen. Hon presterade 15 bra minuter, avslutar coach Ryan.

 

Tillslut vann Borås med 71-84.

 

Norrköping Dolphins-Borås Basket: 71-84 (17-18, 9-24, 24-28, 21-14).

 

Poänggörare Dolphins: Saga Eklöf 15, Karolina Andersson 10, Greta Bergman 10, Ida Ojala 8, Julia Lenngren 8, Tuva Eklöf 5, Martina Berg 4, Moa Löfgren 4, Ella Eklöf 3, Hanna Klingberg 3, Alva Karlsson 1.

 

Poänggörare Borås: Madelene Kristensson 32 Sara Sehlin 16, Hanna Brändmark 12, Elin Hansson 12, Wilma Sörensen 3, Estelle Centerstam 3, Kristina Linerudt 3, Iris Hallqvist 3.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Oskar Andersson.