Säsongens hittills största värdemätare

Borås Basket har haft en bra säsongsinledning. En starkt bidragande orsak till detta är prestationerna från Sara Sehlin som levererat såväl offensivt som defensivt. Vi tog en pratstund med Sara om förväntningarna inför helgen, då det väntar toppmatch mot seriekonkurrenten Helsingborg.

Det ska bli väldigt spännande att möta Helsingborg. De är, liksom vi, ett väldigt ambitiöst lag och har många bra spelare. De förlorade mot RIG Mark förra helgen, men var fram till dess helt obesegrade.

Under damlagets säsongsinledning, där man hittills gått obesegrade, har Sara Sehlin varit en av de mest framträdande spelarna. Den 173 cm långe forwarden, som gör sin andra säsong i Borås, har snittat 16,6 poäng, 5,8 returer och 3,6 assist per match.

Det har varit en rolig säsongsinledning, både för mig och laget. Vi har många duktiga tjejer och en bra mix av spelartyper i laget, det gör oss svårstoppade. För min egen del spelar jag bara mitt spel, jag har alltid varit en duktig skytt även om jag har mina största styrkor i defensiven.

Matchen mot Helsingborg blir säsongens hittills största värdemätare.

Vi har haft många bra perioder i de tidigare matcherna, men även stunder där vi inte kommit upp i den nivå vi vet vi kan. I matchen mot Helsingborg gäller det att vi är fokuserade i 40 minuter. Vi hoppas såklart på stort stöd från publiken i Boråshallen! De har hjälpt oss mycket i tidigare matcher, så vi hoppas på bra tryck.

Borås har varit något skadedrabbade under säsongsinledningen. Men senast mot Norrköping gjorde Hanna Brändmark comeback, och för Emma Johansson är det snart dags för spel igen.

Det är tråkigt att Hanna och Emma varit skadade några matcher, men samtidigt roligt att se att talanger som Wilma [Sörensen] och Iris [Hallqvist] klivit fram i deras frånvaro. Nu när Hanna är tillbaka och Emma på god väg till comeback så ökar konkurrensen på träning, och det är så vi vill ha det. Att det ska vara tufft både på träning och match! 

Matchen mot Helsingborg spelas i Boråshallen lördagen den 30 november, uppkast 16:00. Som vanligt är det fri entré till samtliga damlagets hemmamatcher. Kiosk med hembakta kakor öppnar en timme innan uppkast.

Som vanligt sänds matchen live via YouTube och Facebook.

 

Text: Borås Basket

Foto & Film: 609 Foto | Media