Borås tillbaka som vinnare

Borås Baskets damer studsade tillbaka efter lördagens förlust mot Helsingborg genom att enkelt besegra Södertälje på hemmaplan på söndagseftermiddagen. Borås segersiffror skrevs till 81-53.

 

Möjligen var båda lagen slitna efter att ha spelat match på varsitt håll dagen innan (Borås mot Helsingborg och Södertälje mot Högsbo). Hur som helst såg det aningen lojt ut under de inledande fyra minuterna. Med 11-8 på poängtavlan tog Södertälje-coachen Joakim Lantto matchens första timeout.

 

Pat Ryan bytte in Wilma Sörensen som genast levererade. Först med en trepoängare och sedan med en snygg framspelning till Sara Sehlins 20-8. Men Wilma var inte färdig där. 23-8 kom genom en hörntrea från hennes händer. 25-11 slutade den första perioden.

 

I den andra periodens första minut sköt Felicia Larsson i 28-11 genom en trepoängare, innan Wilma Sörensen stoppade i 30-11 med en layup. Det började tidigt likna en avgjord match.

 

Madelene Kristensson och Annie Sjöli visade prov på att de spelat ihop förut. Inte bara i Borås Basket. Gång på gång hittade de varandra för enkla layups efter lika enkla cuts. Ändå kunde gästerna närma sig något poängmässigt. Vid 34-20, med sex minuter kvar av andra perioden, tog Borås timeout.

 

Södertälje kapade hemmalagets ledning till 38-25, innan Borås avslutade med en run på 8-2, fram till 46-27 i halvtid.

 

6-0 hann Borås Basket göra i den tredje perioden innan Södertälje kände att det var lagom med en timeout. Då hade tre minuter passerat. Med 12-5 under den följande treminutersperioden var Borås ledning uppe i 64-32 med fyra minuter kvar av tredje. Vid 68-32 kallade gästerna timeout. När Felicia Larsson, bara minuten efter timeouten, attackerade och stoppade i 70-32 var det åter dags för en timeout från SBBK.

 

Borås tillät endast sju poäng i den tredje perioden och hade 73-34 med tio minuter kvar att spela. Och även om Södertälje vann period fyra med 8-19 så var matchen givetvis redan avgjord. Borås segersiffror skrevs till 81-53.

 

Borås Basket-Södertälje BBK: 81-53 (25-11, 21-16, 27-7, 8-19).

 

Poänggörare Borås: Madelene Kristensson 20, Sara Sehlin 15, Wilma Sörensen 11, Felicia Larsson 9, Vania Sousa 8, Elin Hansson 8, Annie Sjöli 6, Iris Hallqvist 2, Hanna Brändmark 2.

 

Poänggörare SBBK: Anastasia Skrobonja 14, Emilia Roos 9, Sara Fager 8, Tintin Henningsson 7, Evelina Izgin 6, Emilia Englund 5, Anastasia Mandrapa 4.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.