Borås semifinalmotståndare i Svenska Cupen

Som bekant är Borås Basket redan klart för Svenska Cupens Final Four 1-2 februari 2020. Efter att förstarankade Södertälje Kings valt att möta Wetterbygden Stars i sin semifinal står det även klart att Borås Baskets semifinalmotståndare serieledande BC Luleå.

 

Det bäst rankade laget i Sverige, Södertälje Kings, som vann grundserien i SBL ifjol, fick möjligheten att välja semifinalmotstånd i Final Four.

 

De regerande mästarna har valt att möta uppstickaren Wetterbygden Stars. Wetterbygden blev det sista laget att kvalificera sig till Svenska Cupen Final Four, när de i kvartsfinalen lyckades avfärda KFUM Nässjö. Smålandsderbyt slutade 92-77.

 

Den andra semifinalen blir därmed Borås Basket mot BC Luleå – två topplag i SBL herr som båda jagar titlar den här säsongen.

 

BC Luleå var det andra laget att bli klart för Final Four efter arrangörerna Södertälje. I kvartsfinalen hade norrbottningarna valt Jämtland Basket och det gjorde de rätt i. Det blev vinst med 90-73 på bortaplan. Stor matchhjälte blev Denzel Andersson som gjorde 34 poäng.

 

Borås Basket hade på papperet den lättaste uppgiften i kvartsfinalen – Superettanlaget IK Eos. Skåningarna slet hårt på hemmaplan och det blev ingen skrattmatch men ändå en klar seger för Henrik Svenssons gäng (103-71). Zac Cuthbertson gjorde 22 poäng, tog sju returer och delade ut sju assist den gången.

 

Här är semifinalerna i Svenska Cupens Final Four:

Södertälje Kings (1) – Wetterbygden Stars (7)

Borås Basket (2) – BC Luleå (4)

 

 

Svenska Cupens Final Four för herrar spelas 1-2 februari i Täljehallen, Södertälje.

Utöver cupvinst får vinnarna en plats i den europeiska turneringen FIBA Europe Cup kommande säsong.

 

Foto: Daniel Grönbek.