Han har varit SBL:s bästa guard så här långt

Det blev förlust borta mot Umeå i lördags. På Borås Baskets agenda inför torsdagskvällen står KFUM Nässjö med Nicholas Russell i spetsen. “Russell är en stor motor för Nässjö. Han har varit SBL:s bästa guard så här långt”, säger Borås headcoach Henrik Svensson.  

 

Inför torsdagskvällens match mot KFUM Nässjö ligger Borås Basket på tabellens tredjeplats. Men det är ändå med en bitter smak från en förlust som Borås går in i den här fajten. Nederlaget kom i lördags på bortaplan i Umeå. 86-80 föll Borås med. Man stod för en av säsongens sämre matcher och förlusten var på inget vis orättvis. Och att släppa in 86 poäng var inte likt årets Borås Basket.

 

“Jag tycker att Umeå gjorde en bra match. De var förberedda och straffade oss på flera sätt. Vi är inte nöjda med vår försvarsinsats i den matchen”, säger Borås headcoach Henrik Svensson.

 

Nu gäller det att Borås Basket har laddat om och är redo för det KFUM Nässjö kommer till Boråshallen med.

 

“Nässjö är det lag i Svenska Basketligan som är bäst coachat. De har en tydlighet i sitt spel, spelarna vet vad de ska göra, de har hög energi i försvaret och så spelar de en väldigt organiserad basket. Oavsett tempo”, säger coach Svensson.”

 

Nyckeln till Nässjös spel, enligt coach Svensson, är pointguarden Nicholas Russell.

 

“Russell är en stor motor för Nässjö. Han har varit SBL:s bästa guard så här långt. Det kommer att krävas massor av oss. Nässjö spelar inte som ett lag som ligger näst sist. Hade jag inte coachat och istället varit basket-fan så är det nog Nässjö jag hade betalt för att se spela”, avslutar coach Svensson.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.