Serieledaren på besök

BC Luleå är, enligt coach Henrik Svensson, “den stora guldfavoriten” i årets SBL. Under fredagskvällen besöker de serieledande norrbottningarna Boråshallen. Borås Basket är dock inte långt efter och vid hemmavinst tar man över som tabelletta.

 

Borås Basket låg under i halvtid senast uppe i Östersund men gjorde en grym andra halvlek, där laget både var bra defensivt och fokuserat i anfall. Detta gav tillslut seger med 81-99. Men headcoach Hen­rik Svensson är noga med att skruva ner förväntningarna och lägga över favoritskapet i fredagskvällens hemmamatch på BC Luleå. Ett lag som han kallar “den stora guldfavoriten”.

 

-Luleå har verkligen visat sin nivå i år. De har i princip fyra spelare som skulle kunna vara SBL:s MVP, menar coach Svensson.

 

De fyra spelare som Svensson pratar om är Brandon Rozzell, Denzel Andersson, Axel Nordström och Quinton Upshur.

 

-Brandon Rozzell är ligans mest kreativa scorer. Denzel Andersson är en av de bästa förvararna, samtidigt som han har ett stort offensivt spel. Axel Nordström är hårdast av alla i SBL. Och Quinton Upshur är väldigt allround och väldigt aktiv i både anfall och försvar, förklarar Svensson.

 

Detta är alltså toppen av ett gediget lagbygge som nu faktiskt vunnit inte mindre än sju raka matcher. BC Luleå parkerar därmed på tabellens förstaplats. Men eftersom Borås inte är långt efter så skulle en hemmaseger på fredagskvällen innebära att Borås tar över som serieledare.

 

-Men jag hoppas att vi kan utmana dem, avslutar coach Svensson.

 

Om Marcus Tyus och Ludvig Johansson, som missade tisdagens match på grund av skada respektive sjukdom, kan medverka är ännu oklart och ett beslut kommer att tas under fredagen.

 

Borås Basket-BC Luleå spelas fredag den 13 december 19:04. Biljetter går att förköpa på borasbasket.se fram till 17:00 på matchdagen. Matchen går dessutom att se via SBL Play, där den kostar 89 kr (om man inte har ett SBL Play-abonnemang). På Puls FM 104,1 hör du uppsnacksprogrammet BasketPuls från 17:30 på matchdagen.

 

Matchbollen kommer denna gång att levereras av självaste Borås Lucia. Bara detta är värt ett besök i Boråshallen denna fredag.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.