Derbydags för damerna

På söndagseftermiddagen tar Borås Basket emot BK Marbo i Boråshallen. Säsongens första derby är därmed ett faktum och Borås-spelaren Sara Sehlin, som har ett förflutet i Marbo, förväntar sig en väldigt tuff match.

 

Förlustmatchen mot Helsingborg förra helgen är nu historia. Borås Basket lärde sig mycket av erfarenheterna och försöker nu dra nytta av dessa.

 

-Det var ett riktigt bottennapp, samtidigt som Helsingborg gjorde en väldigt bra match. Men jag tror vi lärde oss mycket från den matchen som vi har tagit med oss och jobbat med. Det har känts mycket bra under träningarna och att vi har utvecklat en del saker i vårt spel på bara en vecka, säger Sara Sehlin.

 

På söndagseftermiddagen är det alltså dags för ännu en utmaning. Det är derby mot BK Marbo från Marks kommun och det kommer att krävas en bra lagprestation från Borås om det ska bli vinst.

 

-Vi förväntar oss en väldigt tuff match imorgon mot Marbo. De har flera duktiga spelare och är ett lag som gillar att pressa hårt och ha ett högt tempo. Precis som vi. Men härligt med derbykänsla, avslutar Sara Sehlin.

 

Borås Basket-BK Marbo spelas i Boråshallen söndag 15 december 17:00. Det är som alltid fri entré. Matchen går dessutom att se på WebbTV via Borås Baskets Youtube-kanal, samt via Borås Basket Dams Facebook-sida.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.