Förlust i första derbyt

Gästande basketklubben Marbo gjorde ett ryck på 0-14 i andra perioden i en övrigt ganska jämn match. Trots en sen spurt av Borås, där Felicia Larsson sänkte två raka treor fram till 60-65, så ville det sig inte för hemmalaget. Marbo vann säsongens första derby med 60-67.

 

0-0 i derbyt mellan Borås och Marbo stod sig i 1:40. Sedan var det hemmalagets Madelene Kristensson som bröt dödläget med en tvåpoängare. 4-0 var också signerat Kristensson. Efter denna start gjorde Marbo fem raka poäng och tog själva timeout.

 

I mitten av första perioden förde Estelle Centerstam Borås till ledning igen genom att dra i två raka treor. Sara Sehlin fyllde på med både poäng och assist. Något som var ytterst nödvändigt då Marbo var hack i häl. 14-12 var ställningen efter en period.

 

Marbo gjorde ett ryck på 3-10 under andra periodens inledande tre minuter. Och när Jonna Almqvist satte sin andra raka trea för gästerna (till 17-25) så valde Borås headcoach Pat Ryan att kalla timeout. Marbo gick till 17-28 innan Kristina Linerudt kom in och stoppade blödningen med en trepoängare till 20-28.

 

Marbo spelade skickligt, behöll sin ledning och ökade den dessutom något. När matchen var framme vid halvtid var det gästerna som ledde med 32-41 och hemmalaget som hade en del att snacka om i omklädningsrummet.

 

Marbo gjorde 2-6, fram till 33-47, på de fyra första minuterna av andra halvlek, varpå coach Ryan tog timeout. Felicia Larsson kom in och sänkte sin andra trea i matchen. Positivt för Borås men trean ändrade inte direkt trenden i matchen och med bara fjärde perioden kvar att spela stod det 43-56 till Marbo.

 

När fem minuter av fjärde perioden var spelade så hade Borås kapat underläget till 50-58 och 15 sekunder senare drog Madelene Kristensson i 52-58. Strax därpå kallade Marbo-coachen Frank Alm timeout.

 

Sedan följde en vass Marbo-period. När Linn Larsson, med 2:18 kvar, sänkte en trea till 54-65 tvingades coach Ryan till timeout. Efter timeouten kom Borås replik – två raka treor från Felicia Larsson. Först till 57-65 och sedan till 60-65. Tyvärr var tiden inte med Borås och man hann aldrig ikapp hela vägen. Det var därmed Marbo Basket som vann säsongens första derby med siffrorna 60-67.

 

Borås Basket-Marbo Basket: 60-67 (14-12, 17-29, 11-15, 17-11).

 

Poänggörare Borås: Felicia Larsson 22, Madelene Kristensson 11, Estelle Centerstam 10, Emma Johansson 4, Sara Sehlin 4, Vania Sousa 4, Kristina Linerudt 3, Elin Hansson 2.

 

Poänggörare Marbo: Emma Häger 13, Linn Larsson 10, Moa Halldorsdottir 9, Miranda Elebring 9, Jonna Almqvist 8, Charlotta Dahl 7, Ester Sjöstrand 5, Mimmi Halldorsdottir 4, Elsa Carlsson 2.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.