Tredje förlusten mot Köping

Lika lätt som Borås Basket haft mot Södertälje Kings den här säsongen, lika svårt har man haft för Köping Stars. På fredagskvällen kom den tredje förlusten mot Köping på lika många möten. Västmanlänningarnas segersiffror skrevs till övertygande 92-76.

 

Det skulle dröja hela fyra och en halv minut innan Zac Cuthbertson kunde dunka i Borås Baskets första poäng i matchen. Å andra sidan hade Köping Stars bara hunnit med tre poäng innan dess. Det handlade med andra ord om stängda försvar åt båda håll. Sedan släppte det lite för hemmalaget och vid 2:51 stoppade Ernest Kalve i 12-5. Borås Basket kallade då matchens första timeout. Genom att sänka en trea på periodsignalen såg William Gutenius till att Stars ledning inte var större än 16-13 efter tio minuter.

 

Köping gjorde 10-4 under andra periodens första två minuter och ledde då med 26-18. Vid 31-22, med halva perioden spelad, tog Henrik Svensson på Borås-bänken sin andra timeout. Med fyra minuter kvar sänkte Cleveland Jackson en blytung trea för Stars, som då gick upp till 36-23. Minuten senare drog Jackson i ännu tyngre 39-23. Gutenius hann sticka emellan med en trea för Borås, innan det var dags för en ny Jackson-trea, till 42-26. I halvtid var ställningen 45-26 för hemmalaget.

 

Borås lyckades göra 6-12 under tredje periodens inledande fyra minuter och kapade därmed till 51-38. Tre minuter senare stod det 61-48 och Borås behövde hitta på något för att minska Stars försprång. När Fredrik ”The Fredder” Andersson drog ner en offensiv retur och hittade Andreas Person för en trea från hörnet gav den 64-55. Det var första gången sedan mitten av andra perioden som avståndet var ensiffrigt. Borås vann tredje perioden med 19-29.

 

Fjärde perioden började med att Gutenius stoppade i 64-57 efter en ”cut” mot korgen. 66-60 var det också Gutenius som ordnade, via en toklång trea. Men Köping var mentalt starka och producerade, genom John Brändmark och Shane Walker, fyra raka poäng till 70-60 och pressade fram en Borås-timeout.

 

Sedan var det dags för mer Gutenius. Han och Ludvig Johansson fixade poängen till 71-65 och en timeout från hemmalaget. Borås kändes på gång, men Köping hade Ernest Kalve som gjorde en stormatch. Kalve skickade i 77-67 med 5:39 kvar. Borås kallade timeout. Även 80-67 kom från Kalves heta händer. Med 3:20 kvar och underläge 86-70 tog Henrik Svensson sin sista timeout.  Men det var för sent. Stars var stabila i slutet och kunde vinna med 92-76.

 

Köping Stars-Borås Basket: 92-76 (16-13, 29-13, 19-29, 28-21).

 

Poänggörare Stars: Cleveland Jackson 20, Ernest Kalve 18, Gary Blackston 17, Jeremy Combs 13, Shane Walker 10, John Brändmark 8, Lukas Friberg 3, Niklas Larsson 3.

 

Poänggörare Borås: William Gutenius 28, Zac Cuthbertson 20, Marcus Tyus 10, Elvar Fridriksson 7, Andreas Person 3, Fredrik Andersson 3, Simon Gunnarsson 3, Ludvig Johansson 2.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: 609 Foto | Media.