Tuff utmaning på hemmaplan ikväll

Umeå Bskt är ett av blott två lag som har lyckats besegra Borås Basket 2019/2020. Ikväll besöker västerbottningarna Boråshallen och det lär bli en tuff utmaning för hemmalaget.

 

Det har blivit dags för årets första hemmamatch. Och verkligen dags för revansch också. Senast Borås Basket spelade match så blev det förlust på bortaplan mot nuvarande serieledaren Köping Stars – ett lag som Borås verkar ha rejält svårt för den här säsongen, med tre förluster på tre försök.

 

-Köping var bättre än vi. Vi hade några bra minuter i fjärde perioden när vi fick ner underläget till sex poäng ett par gånger. Men överlag spelade vi inte tillräckligt bra för att slå dem, menar Henrik Svensson självkritiskt.

 

Men nog om Köping och över till kvällens uppgift, som råkar vara match mot det enda andra lag som lyckats besegra Borås Basket under innevarande säsong. Det gäller alltså Umeå Bskt. Senast lagen möttes vann Umeå med 86-80. Borås vann dock det första mötet med 92-81.

 

-Umeå är kanske det lag som har mest bredd på individnivå när det handlar om offensivt skickliga spelare. De har 6-7 spelare som alla kan ösa i poäng, säger Henrik Svensson.

 

Och hur står det till med Umeå Bskts defensiv?

 

-Det är ett besvärligt lag defensivt eftersom de med sin bredd lätt kan ändra mellan man-man och zon. Förra gången lyckades vi inte hålla koncentrationen i 40 minuter och det blev tillslut vårt fall, avslutar Henrik Svensson.

 

Borås Basket-Umeå Bskt spelas i Boråshallen tisdag 7 januari 19:04. Biljetter finns att förköpa på borasbasket.se. Kan du inte komma till Boråshallen så finns det möjlighet att köpa hem matchen på SBL Play.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.