Borås Basket reser till Lund

Söndagseftermiddagen bjuder äntligen på match med Borås Basket i Basketettan Dam. Eos från Lund står för motståndet. I Eos-hallen i Lund den här gången. Uppkast på SolidSport.com sker 14:30.

 

Det är tre veckor sedan Borås Basket spelade match i Basketettan. Den gången mötte man Lobas och vann tämligen komfortabelt (82-54). Nu väntar ytterligare ett Skånelag – Eos den här gången. Borås och Eos möttes i Boråshallen den 12 oktober. Då vann Borås med 63-54. Nu ska lagen mötas i Eos-hallen i Lund och det är en helt ny match där det står 0-0.

 

Tabellfyran Borås Basket hade ett lite motigt slut på 2019, med tre förluster på kort tid, men fick åtminstone avsluta med en vinst precis innan jul.

 

Eos hade startat serien med två raka vinster innan förlusten mot Borås. Efter det nederlaget gav sig laget ut på en fem matcher lång segersvit, annan man, precis som Borås gjorde, föll mot starka Marbo. I de två senaste omgångarna har det blivit en seger och en förlust för Eos. Tabellmässigt huserar man på femteplatsen – bara ett steg lägre än Borås.

 

IK Eos-Borås Basket spelas i Eos-hallen söndag 12 januari 14:30. Matchen sänds live på Solid Sport och kostar 49 kr.

 

Text: Magnus Stråhle: Foto: Daniel Grönbek.