En framtida kvartsfinal-matchup?

Tabellens etta heter Borås Basket. Tabellens åtta heter KFUM Nässjö. Om slutspelet hade börjat idag så hade de båda rivalerna mötts i kvartsfinal. Är du sugen på en förhandsvisning av vad som (kanske) komma skall? Ta dig då till Boråshallen på tisdagskvällen!

 

Borås Basket välkomnar vi KFUM Nässjö till Boråshallen på tisdagskvällen. De båda lagen har redan hunnit mötas två gånger under säsongen. Första gången var i Nässjö den 21 oktober. Då vann Borås med 81-89. Vid det andra mötet, som gick av stapeln i Boråshallen den 5 december, blev det 76-72 till Borås.

 

Nu är vi inne i grundseriens andra halva och om slutspelet hade börjat idag så hade faktiskt Borås, som etta, och Nässjö, som åtta, mötts i kvartsfinalserien.

 

-Nässjös formkurva pekar starkt uppåt. De har börjat spela som en semifinalaspirant och har vunnit eller varit nära seger i många matcher på slutet, säger Henrik Svensson.

 

KFUM Nässjö har en så kallad ”Big Three” innehållande superguarden Nicholas Russell (#1), store centern Dartaye Ruffin (#12) och förra årets ”stjärnskott” Felix Terins (#8) – något att bita i för Borås Basket denna tisdagskväll.

 

-Våra två tidigare matcher mot Nässjö har varit jämna in i slutet. Nu har de fått Felix Terins tillbaka, samtidigt som vi saknar Simon Gunnarsson. Så frågan är om inte Nässjö ska ses som favorit i den här matchen, avslutar Henrik Svensson.

 

Borås Basket-KFUM Nässjö spelas i Boråshallen tisdagen den 14 januari 19:04. Biljetter finns att förköpa via borasbasket.se fram till 17:00 på matchdagen. Vill du hellre se matchen på WebbTV så gör du det via SBL Play för 89 kr.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.