Borås var numret större

Borås Basket tog tredje raka vinsten i SBL när Nässjö Basket besegrades inför 1042 åskådare hemma i Boråshallen på tisdagskvällen. Efter en jämn första period tryckte Borås rejält på gaspedalen i den andra och hade 55-28 i halvtid. Nässjö försökte i andra halvleken men kom aldrig ens nära och Borås vann välförtjänt med 86-60.

 

Offensivt dominerade Borås Baskets amerikanska trio Marcus Tyus, Zac Cuthbertson och DeAndre Davis i inledningen. Trion gjorde lagets första 13 poäng och sex minuter in i matchen stod det 13-13. Sedan gjorde Elvar Fridriksson åtta raka poäng, vilket blev startskottet på positiv period för Borås. Efter en period var det hemmaledning, 23-20.

 

Under andra periodens inledande två och en halv minuter sa det ”bang, bang, bang”. Sedan hade Borås 31-20 och Nässjö kallade timeout. Borås fortsatte att dominera efter timeouten och skapade en ”run” på 17-6 på fyra minuter. Andreas Persons trea på buzzern fastställde halvtidsresultatet till 55-28.

 

Det var nog inget fel på Nässjö-spelarnas vilja att komma tillbaka in i matchen. Deras problem var bara att Borås spelare hade ännu starkare vilja att utöka ledningen. Efter halva perioden var hemmaledningen uppe i 30 poäng. Nässjö avslutade visserligen perioden med en ”run” på 3-11, men 68-46 med endast tio minuter kvar skulle väl ändå hålla för Borås Basket?

 

Med sex minuter kvar av matchen stod det 74-53. Det var också det närmsta Nässjö kom. Borås fixade sedan 8-4 och vid ställningen 82-57, med 3:26 kvar, tog Nässjö sin sista timeout. Efter denna släpptes lagens båda bänkar in och när matchen var avspelad hade Borås vunnit med 86-60. Det blev Borås tredje raka seger och laget är fortsatt högst upp i SBL:s tabell.

 

Borås BasketNässjö Basket: 86-60 (23-20, 32-8, 13-18, 18-14).

 

Poänggörare Borås: Zac Cuthbertson 21, Marcus Tyus 15, Elvar Fridriksson 15, DeAndre Davis 10, Andreas Person 8, William Gutenius 8, Fredrik Andersson 7, Ludvig Johansson 2.

 

Poänggörare Nässjö: Dartaye Ruffin 17, Nicholas Russell 12, Franklin Williams 11, Daniel Johansson 7, Felix Terins 5, Mathias Christensen 4, Abdou Medjedoub 4.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.