Fredagsmatchen: Jämtland-Borås

Det blir en fredagskväll i Östersund för Borås Baskets herrlag. På programmet står bortamatch mot Jämtland Basket och vi kan vänta oss en fullsatt sporthall och en svår uppgift mot en smått desperat motståndare.

 

Med ett facit på 19 segrar och fyra förluster efter 23 omgångar huserar Borås Basket högst upp i Svenska Basketligans tabell. Jämtland Basket, som inför säsongen förväntades tillhöra toppskiktet, har drabbats hårt av skador och fick under hösten aldrig till någon harmoni eller arbetsro. En sjätteplats sladdar laget ändå in på med åtta segrar.

 

-Jämtland har fått skadade spelare tillbaka och börjar nu smått prestera och spela som den SM-finalkandidat de sagt sig vara. Deras lag, som är väldigt stort, är kanske ligans bredaste och mest rutinerade, med flera meriterade utlandsproffs och landslagsspelare, säger Henrik Svensson.

 

Historiskt sett så tillhör resorna till Östersund bland de jobbigaste och dessutom svåraste att återvända hem från med en vinst i trunken.

 

-Borås Basket antar sig resan till Östersund och matchen mot Jämtland Basket med stor ödmjukhet. Jämtland är av tradition är ett mycket starkt hemmalag och vi är medvetna om att vi sannolikt tvingas slå ur underläge på fredag kväll, avslutar Henrik Svensson.

 

Jämtland Basket-Borås Basket spelas i Östersunds sporthall fredagen den 17 januari 20:04. På SBL Play kan du köpa hem matchen och se den på WebbTV för 89 kr.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.