Fjärde raka för Borås

En på förhand oviss match mot Jämtland Basket slutade, efter formidabelt trepoängsskytte från Borås Basket, i seger med 75-103. 19 av 41 treor gav Borås den fjärde raka vinsten och befäster därmed serieledningen.

 

Borås Basket fick en flygande start i Östersunds sporthall. Treorna regnade ner i Jämtlands korg. Efter fem och en halv minut hade Borås sänkt sex treor och hade ledningen med 10-20. Totalt satte gästerna åtta treor i den första perioden och hade ledningen med 16-26 efter tio minuter.

 

Naturligtvis är det svårt att leva på nästan enbart treor genom en hel basketmatch. Eller ens en halvlek. 4:15 in i den andra perioden hade Borås satt nio av 19 treor, men Jämtland hade närmat sig till 26-31. Efter halva matchen var det Borås i ledning, 39-46.

 

Jämtlands Steve Haney skickade i en trea till 54-56 med 4:28 kvar av tredje perioden. Men Fredrik ”The Fredder” Andersson och Marcus Tyus svarade för Borås Basket. Andersson med en trea och Tyus med två treor. Därmed hade Borås 56-67 när Jämtland kallade timeout med två minuter kvar av tredje.

 

Med 19,7 kvar av tredje perioden satte Andreas Person en trea till 61-70 och blev i samma ögonblick foulad av Jaan Puidet. Person satte 61-71 från straffkastlinjen, vilket även var ställningen inför fjärde perioden.

 

Borås gjorde fem raka poäng i början av sista perioden och tog ledningen med 15 poäng. Efter fyra minuter var ledningen uppe i 20 poäng och Jämtlands coach Torbjörn Gehrke kallade timeout. Men Borås fortsatte bara att bomba i poäng och 71-95 med två minuter var inget som Jämtland klarade att hämta igen. Därmed vann Borås sin fjärde raka seger och behåller serieledningen.

 

Jämtland Basket-Borås Basket: 75-103 (16-26, 23-20, 22-25, 14-32).

 

Poänggörare Jämtland: Wayne Martin 21, Jaan Puidet 14, Jordan Semple 10, Marshall Nelson 9, RT Guinn 7, Thomas Massamba 6, Steven Haney 5, Justin Gordon 3.

 

Poänggörare Borås: Marcus Tyus 27, Elvar Fridriksson 18, Andreas Person 14, William Gutenius 11, DeAndre Davis 9, Zac Cuthbertson 9, Fredrik Andersson 8, Filip Hellgren 4, Gustav Claesson 2, Ludwig Johansson 1.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.