Tuff utmaning i Kinnahallen

RIG Mark Mustangs är södra Basketettans enda obesegrade lag. Då vi redan är halvvägs in i januari så är detta naturligtvis ett mycket imponerande och respektingivande facit. Men RIG Mark ska heller inte vara omöjligt för Borås Basket att vinna över.

 

Förkortningen RIG står för Riksidrottsgymnasium. När det gäller basket så finns två RIG i Sverige, varav det ena håller till i Mark. RIG:s syfte och organisation, verksamhet och träning är riktad mot att utveckla basketspelare på internationell elitnivå. Bland annat erbjuds eleverna internationellt spel i skolans regi. Därmed är det en mängd unga och väldigt talangfulla basketspelare som Borås Basket kommer att ställas emot tidigt på lördagseftermiddagen.

 

RIG Mark Mustangs-Borås Basket spelas i Kinnahallen lördagen den 18 januari 13:00. Om du inte har möjlighet att finnas på plats för matchen så sänds den via RIG Marks Facebook-sida.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.