Supermöte i Boråshallen på fredagskvällen

När Borås Basket och BC Luleå brakar samman i Boråshallen så är det ett riktigt supermöte vi har att se fram emot. Ettan Borås och trean Luleå kan mycket väl komma att mötas i SM-final i maj. Fredagskvällens match blir en fajt du inte vill missa. Biljetter finns fortfarande tillgängliga att förköpa via borasbasket.se.

 

”Två praktskrällar”. Det är bland det första Borås Baskets headcoach Henrik Svensson säger när han ombeds prata om de två tidigare matcherna mot BC Luleå den här säsongen – de som slutat med vinst för Borås.

 

-Men nu har Luleå förstärkt med Kavin Gilder-Tilbury som är en perfekt pusselbit i Peter Öqvists spelsystem. Med honom i laget så blir nuvarande upplaga av BC Luleå det kanske bästa laget som Öqvist har coachat sedan han hade Hlynur Baeringsson, Jakob Sigurdarson och Liam Rush i Sundsvall Dragons 2011, säger Henrik Svensson.

 

Coach Svensson fortsätter med att måla upp sin motståndare till en stor favorit och menar att årets BC Luleå förmodligen är ett av de bästa lagen klubben har haft de senaste tio åren. Och att Luleå dessutom har en väldigt stark formkurva – fem raka vinster och åtta vinster på de senaste tio matcherna.

 

-Vår chans ligger i att prestera en så gott som felfri match och att offra oss stenhårt för varandra. Nycklarna blir att alla våra spelare står för en bra insats i försvar, både individuellt och som lag, avslutar Henrik Svensson.

 

Borås Basket-BC Luleå spelas i Boråshallen fredagen den 24 januari 19:04. Biljetter finns fortfarande tillgängliga att förköpa via borasbasket.se. WebbTV-alternativet finns genom SVT Play, samt SBL Play.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.