Borås tar emot Djurgården

Seger för Borås Basket efter förlängning – så såg det ut förra gången man tog sig an Djurgården Basket. Då på bortaplan. Nu kommer Borås till match efter en mindre lyckad helg i Svenska Cupens Final Four i Södertälje. Revanschsuget får man anta. Matchen spelas ikväll 19:04 i Boråshallen.

 

Sedan förra gången Djurgården Basket besökte Boråshallen så har förändringar skett i stockholmarnas trupp. Landslagsmeriterade Adam Ramstedt har bytt klubb och tillhör numera Norrköping Dolphins, medan Obinna Oleka och Yannick Anzuluni försvunnit från klubben men inte funnit nya basketjobb.

 

Enda nya spelaren, som egentligen får ersätta samtliga tre tapp, är Jeremiah Ingram. Ingram inledde säsongen hos Södertälje Kings och har ett förflutet som lagkamrat med Nimrod Hilliard IV på North Carolina Central.

 

Djurgården parkerar sist i Svenska Basketligans tabell. Borås är överst i densamma. Men därmed inte alls sagt att Djurgården aldrig vinner. För det gör man.

 

-Vi hade marginalerna på vår sida senast när vi vann efter förlängning. Så vi förväntar oss ett revanschsuget DIF, säger Borås Baskets headcoach Henrik Svensson.

 

Senaste matchen mellan lagen gick alltså till förlängning. Djurgården hade till och med ett skott för att vinna matchen, men Borås redde ut det den gången och kunde åka hem med segern i bagaget.

 

Det kunde man däremot inte efter den gångna helgen i Södertälje, där Final Four i Svenska Cupen avgjordes. Borås fick möta BC Luleå i semifinal och förlorade med klara 86-106. I matchen om tredjepris, mot Wetterbygden Stars, blev det också förlust – med 89-113 den gången (Luleå vann finalen och blev Cup-mästare).

 

-De har flera spelare som kan göra mycket poäng. Bland annat Derrick Wilson, Lazar Radosavljevic, Jeremiah Ingram och Bryan Alberts. För egen del behöver vi höja oss och komma upp till vår nivå och standard av spel efter Svenska Cupen-helgen, avslutar Henrik Svensson.

 

Borås Basket-Djurgården Basket spelas i Boråshallen tisdagen den 4 februari 19:04. Biljetter finns att förköpa via borasbasket.se fram till 17:00. Matchen livesänds även i SBL Play, där den kostar 89 kr att köpa hem

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.