Monstermatch av Cuthbertson när Borås slog Djurgården

Zac Cuthbertson stod för säsongsbästa 38 poäng och 20 returer på väg mot seger, 116-92, mot Djurgården Basket. Men kvällen bestod inte bara av framgång och glädje. I slutet av första perioden tvingades lagkaptenen Fredrik ”The Fredder” Andersson utgå med en knäskada.

 

Kortväxta Djurgården attackerade friskt i början av matchen. 13-13 efter fem minuter blev till 21-23 med 2:25 kvar och timeout från Djurgården. Borås var okej, trots det knappa underläget. Men bara minuten senare var olyckan framme för Borås och Fredrik ”The Fredder” Andersson. Vid ett jumpstop vred han ena knät på ett onaturligt sätt. Det såg väldigt allvarligt ut och ”The Fredder” fick hjälpas av planen och till omklädningsrummet. Perioden slutade 28-31 till Djurgården.

 

Två och en halv minut in i andra perioden hade Djurgården ryckt till sig ledningen med 32-40 mot ett Borås-lag som verkade taget av skadan på sin lagkapten. I andra hälften av perioden såg Zac Cuthbertson och William Gutenius att dra i ett par treor fram till 47-49. Cuthbertson utjämnade strax senare till 49-49 via straffkast. I perioden slutminut stal Simon Gunnarsson bollen och gav Borås ledningen med 54-52 via en layup. Elvar Fridriksson fastställde halvtidsresultatet till 57-52 med en step back-trea.

 

Cuthbertson inledde tredje perioden bra och var tidigt uppe i 22 poäng. Men Borås hade svårt att skaka av sig gästerna. Cuthbertson ångade dock på och satte en trea till 72-68 efter halva perioden. Två och en halv minut senare sänkte Andreas Person två straffkast och så ledde hemmalaget med 81-71. Även 83-81 kom från Persons händer och med en period kvar att spela ledde Borås med 88-75.

 

I inledningen av fjärde perioden kombinerade Gutenius och Fridriksson för sex raka Borås-layups på mindre än minuten. ”Bang, bang, bang,” så att säga. Och så stod det plötsligt 94-75. Tre minuter in i perioden tog DIF-coachen Charles Barton timeout. Då var ställningen 98-77.

 

Borås Basket tittade aldrig i backspegeln efter detta och kunde kosta på sig att lufta hela bänken medan man cruisade mot seger med 116-92.

 

Borås Basket-Djurgården Basket: 116-92 (28-31, 29-21, 31-23, 28-17).

 

Poänggörare Borås: Zac Cuthbertson 38, Elvar Fridriksson 21, Marcus Tyus 17, William Gutenius 16, Andreas Person 11, Simon Gunnarsson 7, DeAndre Davis 4, Ludvig Johansson 2.

 

Poänggörare DIF: Derrick Wilson 26, Lazar Radosavljevic 22, Bryan Alberts 14, John Törnblom 10, Nils Johansson 10, Brandon Barton 8, Ville Larsson 2.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.