Köping Stars, Mike Palms pensionering och Anderssons knäskada

Tisdagen den 11 februari betyder hemmamatch mot Köping Stars. Men det är även kvällen då Borås Basket pensionerar Mike Palms tröja för evigt. Dessutom vet vi nu hur allvarlig Fredrik Anderssons knäskada verkligen är.

 

Tisdagskvällen i Boråshallen innebär inte bara en basketmatch. De som besöker evenemanget ska dessutom få ta del av när Borås Basket tackar Mike Palm genom att pensionera tröja nummer 15 för alltid.

 

Mike Palm är numera 40 år gammal. Han avslutade karriären 2018 efter 20 säsonger på elitnivå. Efter fem år på Western Washington University hann Mike med 15 säsonger i Svenska Basketligan, varav nio i vårt Borås Basket. Under hela 544 SBL-matcher producerade han mäktiga 7705 poäng och slet ner 4459 kraftfulla returer. Men han tog även emot utmärkelser. Inte mindre än fyra gånger utsågs han av SBL till årets center (2005, 2006, 2010, 2012). Lägg till detta ett SM-guld (2009) samt 44 landskamper för Sverige och ni börjar ana att det är en av svensk baskets verkligt stora spelare som ska hyllas i Boråshallen på tisdagskvällen.

 

Om pensioneringen av Mike Palms tröja…

 

-Det är hedrade att få vara med när en legend i svensk basket, och Borås Basket, får sin tröja pensionerad. Det är stort och häftigt för oss alla att vara med om, slår coach Svensson fast.

 

När tröjan är hissad i taket ska Borås Basket ta sig an Köping Stars – det enda lag som man ännu inte besegrat under innevarande grundserie. Sedan förra gången Stars besökte Boråshallen så har den västmanländska klubben förstärkt truppen. Det är rutinerade letten Ernests Kalve som adderats. Kalve är supernyttig för Köping där han hittills snittar tio poäng och fem returer.

 

Om att möta Köping Stars för fjärde gången…

 

-Köping Stars är 3-0 mot oss så detta blir en stor utmaning. Vi är underdogs. Det kan folk inte säga något om. Köping har gjort en oerhört bra säsong och det är kul att se deras lyft. Respekt till deras coacher och sportchef. Stars är ett lag med bra stjärnor och bra rollspelare som dessutom är ett fysiskt starkt och stort lag, säger Henrik Svensson.

 

Om läget i laget…

 

-Laget har fått läge att vila lite. Jag upplevde oss lite slitna med många matcher på få dagar. Nu hoppas jag att fokuseringen ska vara på hög nivå, säger coach Svensson.

 

Om Fredrik ”The Fredder” Anderssons knäskada…

 

-Tyvärr fick vi Fredrik Andersson skadad mot Djurgården och det står nu klart att han blir borta från basketen en längre tid. Självklart är det jättetråkigt både för Fredrik personligen och för laget, men även för alla som sympatiserar med Borås Basket, säger coach Svensson.

 

Efter magnetröntgen står det klart att Fredrik Anderssons främre korsband i höger knä är av. Dessutom är menisken skadad. Med andra ord så kommer “The Fredder” inte att spela mer under säsongen 2019/2020. Beslut om åtgärder tas i samråd med läkare på torsdag den här veckan.

 

Borås Basket-Köping Stars spelas i Boråshallen tisdagen den 11 februari 19:04. Sportlovsledig barn och ungdomar under 18 år har fri entré (onumrerat) till denna match. Förköpsbiljetter finns att tillgå på borasbasket.se. Har du inte möjlighet att komma till Boråshallen så finns möjligheten att ta del av matchen via SBL Plays WebbTV-sändning.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger. Design: DigitalAid.