Nytt försök mot Umeå borta

Efter succén hemma mot Köping Stars i tisdags, då Borås Basket vann med 88-77 är det dags att möta Umeå Bskt på bortaplan. Senast Borås gjorde detta gick det mindre bra och slutade i förlust, 86-80. Därför är det ett revanschfyllt gäng som tar flyget till Västerbotten på fredagsmorgonen. Obs! Matchen börjar 18:34.

 

Borås Basket har bara förlorat mot två av Svenska Basketligans klubbar under grundserien 2019/2020. Den ena klubben är Köping Stars, som Borås äntligen lyckades besegra i tisdags. Den andra är Umeå Bskt. Mot Umeå kom förlusten vid västgötarnas senaste resa till Västerbotten. Den gången skrevs Umeås segersiffror till 86-80.

 

-Umeå har väldigt många offensiva hot – många kreatörer som kan skapa för varandra och göra många poäng. Det är ett historiskt starkt hemmalag vi har att göra med och med deras höga energi blir det så gott som alltid tuffa matcher i Umeå Energi Arena, säger Borås Baskets headcoach Henrik Svensson.

 

Vad är det mer specifikt som gör Umeå Bskt till en svår motståndare att besegra?

 

-Umeå ändrar mycket i sitt försvarsspel från match till match. Så vår koncentration i anfall blir extremt viktig. I försvar också självklart. Nu har Umeå dessutom förstärk med rutinerade Evaldas Zabas, som blir ytterligare en mycket bra spelare att hålla koll på, förklarar coach Svensson.

 

Om vinsten senast mot Köping Stars och om att fortsätta säsongen utan korsbandsskadade lagkaptenen Fredrik ”The Fredder” Andersson…

 

-Vi är glada över vinsten givetvis. Att spela utan Fredrik Andersson blir tufft. Hans roll är viktig och inte lätt att fylla. Flera av våra spelare kommer att få hjälpas åt med att täcka upp för Fredriks ledarskap, försvarsspel och trepoängsskytte, avslutar coach Svensson.

 

Umeå Bskt-Borås Basket spelas i Umeå Energi Arena fredagen den 14 februari 18:34. Matchen går att se via SBL Plays sändning, med start 18:30 (dock utan kommentering den här gången).

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.