Storseger mot Brahe

Borås Basket följde upp förra söndagens seger mot RIG Mark på hemmaplan med att resa till Huskvarna och tvåla till Brahe Basket ordentligt. Efter en jämn förstaperiod var det Borås för hela slanten under återstoden av matchen och tillslut vann Pat Ryans tjejer med förkrossande 39-89.

 

Matchen mellan Brahe Basket och Borås Basket var jämn i drygt tolv minuter. Från 18-18 gjorde Borås en run på 0-11, vilken man följde upp med att göra 4-17 under resten av första halvleken. 22-46 blev tillslut 39-89 innan matchen var över.

 

-Vi hade 10-13 efter en period och efter det tog vi över totalt. Helplansförsvaret fungerade bra och vi fick många steals och fastbreaks. Att vi jobbade bra i 40 minuter gav oss enkla skottlägen matchen igenom. Extra bra idag var Sara Sehlin och hennes försvarsarbete mot Maja Erixon – Brahes bästa spelare. Vi har spelat bra de senaste veckorna och spelar kanske vår bästa basket för säsongen just nu, kommenterar Borås Baskets headcoach Pat Ryan.

 

Brahe Basket-Borås Basket: 39-89 (10-13, 12-33, 11-29, 6-14).

 

Poänggörare Brahe: Maja Erixon 12, Julia Haraldsson 8, Moa Fransson 6, Isma Hodzic 4, Nathalie Fristedt 4, Anna Hoff 2, Alva Hallberg 2, Olivia Johansson 1.

 

Poänggörare Borås: Madelene Kristensson 32, Estelle Centerstam 14, Emma Johansson 11, Sara Sehlin 11, Elin Hansson 7, Vania Sousa 6, Wilma Sörensen 3, Kristina Linerudt 3, Hanna Brändmark 2.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.