Seriefinal på SVT Play

Det vankas seriefinal mellan BC Luleå och Borås Basket i Luleå Energi Arena på måndagskvällen. Att det är måndag betyder dessutom att det är ”veckans match” på SVT Play. Sändningen drar igång 19:00 ikväll.

 

-Detta blir en hård utmaning för oss. BC Luleå har imponerat under året och trots en del omsättning på spelare så har de konstant spelat bra och vunnit ofta, säger Borås Baskets headcoach Henrik Svensson.

 

Med fyra omgångar kvar leder Borås Basket grundserien på 28 segrar och fyra förluster. BC Luleå jagar och med sina 25 vinster och sju nederlag är man hack i häl.

 

-De senaste 3-4 månaderna har BC Luleå varit ett riktigt bra och stabilt lag. Man vann Svenska Cupen välförtjänt och visade sin nivå där. Viktiga spelare för Luleå är Brandon Rozzell, Axel Nordström och Denzel Andersson. Sedan har de ett intressant nyförvärv i Steven Davis, som ser ut att bli en viktig kugge för dem, avslutar coach Svensson.

 

BC Luleå-Borås Basket spelas i Luleå Energi Arena måndagen den 9 mars 19:04. Matchen är ”veckans match” på SVT Play, där du kan se sändningen gratis med start 19:00.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.