Borås värvar från College i USA

Borås Basket har sedan en tid tillbaka haft blickarna mot andra sidan atlanten. Nu står det klart att de spaningarna gett resultat. Klubben har kommit överens om ett kontrakt med Luleåfostrade guarden Emma Ström för säsongen 2020-21. Ström lämnar därmed Eastern Wyoming College och spelar från och med i höst i Borås.

Med rötter i Luleå och Gammelstad BBK, via tre år på Luleå Basketgymnasium, och ett år på Eastern Wyoming College står det klart att Borås Baskets första nyförvärv för kommande säsong heter Emma Ström. Den 166 cm långe guarden ansluter till laget under sommaren.

Jag är så glad, det känns inte som att jag hade kunnat hamna på ett bättre ställe, berättar Emma strax efter att övergången blivit klar.

Tankarna att komma tillbaka till Sverige hade grott ett tag, och när hon väl fått upp ögonen för Borås damsatsning kändes det som rätt läge.

Jag bestämde mig för att jag ville åka tillbaka till Sverige kommande säsong av olika anledningar. Jag känner mig inte helt redo för Basketligan då konkurrensen på guard-positionen där är väldigt hård. Det är inte ovanligt med importer på den positionen, men också andra duktiga svenska spelare. Därför ville jag fortsätta jobba framåt på min egen utveckling och det kändes som att jag hade bäst förutsättningar att fortsätta växa genom att spela för Borås. Jag har följt Borås Basket hela denna säsong och fick på det sättet upp ögonen för både laget men också vilket härligt engagemang alla runtom klubben verkar ha! Därför kändes som en perfekt miljö för mig – precis vad jag letade efter. Det är roligt att Borås har så härliga ambitioner och jag ser väldigt mycket fram emot att vara en del av resan!

Tre års erfarenhet från spel i Basketettan, och ett år från NJCAA i USA men blott 19 år fyllda.

Senaste säsongen i USA var väldigt rolig! Jag har haft en stor roll i laget och fått förtroende av Coach Andersen hela säsongen, vilket betytt mycket för mig. Det har hjälpt mig att växa både som spelare och som person. Från mina tidigare säsonger med BG Luleå i Basketettan tar jag med mig mycket erfarenhet. Det var tufft i början att gå från Gammelstad upp i Basketettan med BG, men resan jag gjorde från då jag började tills att jag gick ut är något jag tar med mig. Vi hade en fantastisk säsong mitt sista år då vi var obesegrade i Basketettan och också vann Final Four.

När hon får frågan om hur hon skulle beskriva sig själv används adjektiv som energisk, fartfylld och aggressiv. Något som låter som en ”perfect match” för Borås Basket.

Jag vet att Borås spelar en basket som passar mig, fartfylld. Det verkar också vara ett bra gäng med ambitiösa tjejer med en bred och erfaren ledarstab. Jag är lite av en försvarsspecialist men hoppas kunna utveckla mitt offensiva spel kommande säsong, avslutar Emma.

Det är två nöjda sportchefer i Mattias Modigh och Ashley Key som välkomnar Emma Ström till Borås Basket.

Det känns knappt som säsongen är slut än, men arbetet med nästa års truppbygge är pågående. Vi har en ambitiös organisation runt spelarna som blir mer och mer väloljad för varje dag. Att vi nu, efter en tids dialog, kunde få hit Emma Ström till vår damsatsning känns väldigt inspirerande. Det är en välskolad basketspelare som, via basketgymnasium i Luleå och college i USA, sökt efter rätt utmaning som spelare. Den basketutbildning som Emma har med sig i bagaget rimmar väldigt väl med den spelartyp som vi vill kunna attrahera och vara ett bra alternativ för just nu. Emma känns väldigt välkommen, säger Mattias.

Vårt mål är självklart att skapa kontinuitet i det lag som vi haft föregående säsong, men vi välkomnar såklart också ytterligare spets och bredd till truppen för att lyfta oss ytterligare en nivå. Att Emma väljer Borås Basket ger oss bra energi i vårt fortsätta arbete, och vi tror att hon kommer passa perfekt in hos oss, avslutar Ashley.

 

Emma Ström
Ålder: 19 år
Längd: 166 cm
Position: Guard
Tidigare klubbar: Gammelstad BBK, BG Luleå, Eastern Wyoming College