Nya allmänna råd om covid-19 från Folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndigheten hade presskonferens idag kl 13.00 och kom med nya råd. Bl.a. bör idrottsföreningar om möjligt hålla träningar utomhus.

Om Vi i Borås Basket fortsätter med våra inomhusträningar så ska vi ledare se till att undvika kontakt mellan spelarna. I stället kan vi ledare ha stationsträningar vid de olika korgarna där vi tränar på spelarnas teknik när det gäller skott, dribbling, passning, insidemoves etc utan några försvarare. Det innebär att spel 1-1 – 5-5 är förbjudet tills vidare. Ombyten och dusch sker hemma, inga får duscha i våra hallar.

Men känner ni ledare en allmän oro över spridningen av covid-19 så får ni självklart ställa in träningarna tills vidare. Men i så fall vill jag att ni meddelar mig.

Ni ledare som har fått nycklar till hallar av mig får absolut inte låna ut de till spelare. Det måste finnas minst en ledare i varje hall som ser till att ovan uppfylls. Om inte detta sköts så kommer klubben stänga igen samtliga hallar för alla våra lag.

Länk till Nya allmänna råd från Folkhälsomyndigheten