Årets Guard 2020

Efter en fantastisk debutsäsong i Svenska Basketligan, som slutade med ett SM-guld, står det nu klart att Elvar Fridriksson, av coacher, lagkaptener och journalister, röstats fram till Årets Guard i SBL.

 

25-årige Elvar Fridriksson var etta i assistligan (7,7 assist per match), tvåa i plus/minus (9,9) och åtta i skytteligan (16,7 poäng per match). Säsongen 2019/2020 var verkligen en fullträff för Elvar, då han blev både pappa och svensk mästare för första gången. Nu står det även klart att coacher, lagkaptener och journalister har röstat fram Elvar Fridriksson till Årets Guard 2020.

 

Så här lyder den officiella motiveringen:

 

”Årets Guard kom nog in på den otacksammaste positionen av alla spelare i årets SBL. Han skulle efterträda förra årets MVP Nimrod Hilliard – spelaren som hela Borås anfall byggdes upp kring. Men vilken säsong den tuffe och coole islänningen har gjort. Han har lett laget till SM-guld och både offensivt och defensivt dominerat SBL denna säsong. Årets Guard är Elvar Fridriksson från Borås Basket!”

 

I föreningen Borås Basket är vi superstolta över vår fantastiska pointguard och skickar ett stort grattis till honom och familjen på Island!

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.