Borås värvar två nyckelspelare från RIG Mark


Varje år tar några av landets mest talangfulla tjejer studenten från Sveriges riksidrottsgymnasium i Mark och Luleå. Landets elitföreningar följer självklart gymnasieungdomarnas framfart och utveckling noggrant. I tuff konkurrens med andra föreningar kan Borås Basket stolt presentera Signe Persman och Melina Curiander, två nyckelspelare från RIG Mark som nu valt spel i Borås Basket till kommande säsong.

Signe Persman som har sina rötter i Örebro Basket är en välskolad och hårt jobbande forward med ett bra skott. Melina Curiander med rötter från Nässjö Basket är en attackerande och teknisk guard. Båda mäter 179cm.

Curiander har under säsongen snittat 10.7 poäng på 22 spelminuter med sitt RIG Mark i Basketettan. Hon har också haft dubbellicens med Mark Basket i SBL innan vårsäsongen tog slut, där hon hann med 6 matcher. Talangfulla Curiander har också ett större antal matcher i ungdomslandslagen i ryggen. Totalt har det blivit 43 landskamper i U15, U16, U17 och U18-landslagen.

Persman har varit en ryggrad i RIG Mark under föregående säsong. Där var hon bland annat fast i startfemman under samtliga matcher och spelade också mest minuter i laget, 24 minuter per match. Hon snittade 8,7 poäng och tog 6,9 returer per match. Även Persman har representerat ungdomslandslagen i U15, U16, U17 och U18. Totalt 14 landskamper.

FAKTA

Namn: Signe Persman
Ålder: 18 år
Längd: 179 cm
Position: Forward
Tidigare klubbar: Örebro Basket, RIG Mark

 

Namn: Melina Curiander
Ålder: 18 år
Längd: 179 cm
Position: Guard
Tidigare klubbar: Nässjö Basket, Mark Basket, RIG Mark

Text: Borås Basket
Foto: 609 Foto & Media