Borås plockar in 190 cm lång center

Lagbygget fortsätter, och det har inte varit någon hemlighet att sportchef Mattias Modig och Ashley Key varit på jakt efter spelare för de ”större” positionerna. Lisa Dahl, 190 cm välskolad center, passade väl in i kravspecen och tack vare ömsesidigt intresse spetsar Dahl nu truppen inför kommande säsong.

Lisa Dahl, ursprungligen från Västervik, har de senaste tre säsongerna representerat RIG Mark i Basketettan. Hon har även spelat med det svenska U15 respektive U16-landslaget tidigare under sin karriär.

Att komma till Borås känns först och främst väldigt roligt, men samtidigt spännande och nervöst. Efter att ha spelat tre år på RIG känner jag mig redo att komma till en riktig klubb, där fokuset hamnar mer på laget. Jag tror detta kommer bli en rolig utmaning och hoppas på en jättebra säsong!

På frågan om Borås var det självklara valet eller om det fanns andra alternativ så var svaret kort men bestämt.

Borås var helt klart mitt förstahandsval, självklart hade jag andra lag som backup men Borås var det jag ville till från början!

Lisa är en ung och duktig center som man tror kan växa ytterligare i Boråslinnet.

Med Lisas intelligens och mogna spelstil får vi ett tillskott under korgarna. Lisa har förmågan att fatta rätt beslut både offensivt och defensivt, säger Ashley Key.

Det känns roligt att ytterligare en ung ambitiös baskettjej väljer Borås Basket. Vi hoppas kunna erbjuda en miljö där Lisa, som senaste säsongerna varit lite skadedrabbad, kan hitta tillbaka till den stora potential hon har. Lyckas vi och hon med det kommer Borås vara en del av vad som kan bli en framgångsrik karriär, säger en belåten Mattias Modig.

 

FAKTA

Namn: Lisa Dahl
Ålder: 18 år
Längd: 190 cm
Position: Center
Tidigare klubbar: Västerviks Idrottsförening, Oskarshamns Basketbollklubb, RIG Mark

Text: Borås Basket
Foto: 609 Foto & Media