Marks lagkapten väljer spel i Borås

Under de senaste tre säsongerna har Anna Golob växt fram till en nyckelspelare för Mark Basket i SBL Dam. Senaste säsongen som lagets kapten. Nu väljer den 20-årige guarden att fortsätta sin satsning i Borås Basket, och spetsar till ett alltmer komplett lagbygge.

Anna Golob debuterade i Svenska Basketligan Dam säsongen 2017-2018 och har sedan dess spelat över 40 matcher i landets högsta serie. Lägg där till spel för Svenska U18-landslaget i Nordiska Mästerskapen och vinnare av Idrottsskölden som främsta idrottare vid Marks Gymnasium.

Det känns riktigt bra att nu vara överens med Borås Basket. Jag har en bra känsla inför kommande säsong, berättar Anna när vi träffar henne i Boråshallens innandömen.

Att det just blev Borås Basket har många anledningar.

Borås Basket var bästa alternativet för mig. Jag har följt laget under föregående säsong och det känns jättebra att få komma hit. Jag gillar lagets ambitioner och hela föreningens professionalitet. Klubben vill vara ett lag i toppen av årets Basketettan och att få chansen att vara med och hjälpa laget lyfta till nästa nivå känns otroligt inspirerande. Sedan har även jag och min pojkvän flyttat till Borås, vilket gjorde att valet blev än mer självklart.

Målsättningen är hög.

Jag är inte här för att trappa ner. Målsättningen för mig är att se till att Borås vinner Basketettan, jag satsar alltid 100% för att vinna.

Innan säsongerna i SBL hann Golob även med att spela i Basketettan, då för bland annat RIG Mark. Nu kommer hon kunna ta sig an samma utmaning, men med mer erfarenhet.

Jag har riktigt bra minnen från Basketettan sen tidigare. Det ska bli kul att få spela där igen, fast den här gången som en seniorspelare. Jag tar med mig en stor erfarenhet från mina år i SBL. Jag hoppas kunna bidra med snabbhet både i anfall och försvar.

Föregående säsongs skavanker är dock ett minne blott.

Jag var lite skadeförföljd förra året och fick inte ut hela min kapacitet. Men nu känns det bra. Jag har kört på med rehab och tränat upp mig. Kroppen känns mycket bra.

En lagspelare som sätter laget före jaget är vad Borås fått. Något som också blir tydligt när vi ska avsluta vår intervju.

Jag ser fram att emot att träffa tjejerna i laget, alla ledare och alla funktionärer som verkar hur snälla och duktiga som helst. Det ska bli kul att få göra detta tillsammans med dem.

Borås Baskets sportchef Mattias Modig har stått en bit bort och studerat sitt nyförvärv.

Att se Anna i Boråshallen, och i ett Borås Basket-ställ känns otroligt bra. Vi är väldigt ödmjuka inför att en spelare av hennes kaliber vänder blickarna mot Borås för att hitta nästa utmaning. Hon kommer spetsa till en redan stark trupp, och vi kan väl summera det hela med att lagbygget i stort börjar kännas mer och mer komplett, konstaterar en nöjd sportchef.

Även assisterande sportchef Ashley Key är belåten.

Annas kämparglöd, tuffhet och ”laget före jaget”-mentalitet gör henne till en spelare som vilken klubb som helst skulle vilja ha i sin laguppställning. Av den anledningen är det väldigt kul att hon ansluter till oss i Borås Basket.

FAKTA

Namn: Anna Golob
Ålder: 20 år
Position: Guard
Längd: 174 cm
Tidigare klubbar: BK Marbo, Rig Mark, Mark Basket

 

Text: Borås Basket
Foto: 609 Foto & Media