Restaurang i Boråshallen

Viljan och planerna har funnits rätt länge. Nu är bygget och förvandlingen av Boråshallens ena kortsida äntligen igång. Avtal om drift av en restaurang är sedan förra veckan skrivet med mångåriga Borås Basket-sponsorn Gastronomi Elva.

 

Gastronomi Elva, som grundades och fortfarande drivs av Johan Tyrén och Jonas Nelson, har ett förflutet som sponsor till Borås Basket de senaste åtta åren – främst genom att man lagat och levererat mat till sponsorrummet under matchkvällar. Efter en lite jobbigare period, där Gastronomi Elvas lokaler i Knalleland brann ner, kommer nu ett trevligt lyft för både företaget och Borås Basket. Det står nämligen klart att ena kortsidan i Boråshallen byggs om helt och blir matchkvällsöppen restaurang och servering.

 

Gastronomi Elva sysslar framför allt med catering men inom en överskådlig framtid utvecklas alltså företaget med restaurangverksamhet i en väldigt speciell och sportig miljö.

 

-Vi skrev på avtal i förra veckan men både Borås Basket och vi har velat detta under en längre tid. Vi gillar basket, har varit med som sponsorer länge och tycker att detta är en jätterolig satsning, säger Johan Tyrén.

 

Den buffé som funnits i sponsorrummet under matchkvällar ska nu lyftas till en bättre nivå samtidigt som utbudet kommer att kompletteras med bordsservering. Både sponsorer och vanlig publik kommer att kunna nyttja restaurangen och man ska kunna njuta av ett glas vin eller öl samtidigt som man ser svenska mästarna spela basket.

 

Sedan branden har Gastronomi Elva haft en högst tillfällig bas i Kyllaredsskolan. Boråshallen förväntas bli ett mer permanent högkvarter från och med flytten, som just nu beräknas ske i början av oktober. Johan Tyrén och Jonas Nelson har fått vara med och bestämma mycket av det som snart ska vara en helt ny restaurang.

 

-Vi har medverkat under hela processen och har fått tycka till om allt från utrustningen i köket till vilka bord och stolar som ska finnas, säger Jonas Nelson.

 

Gastronomi Elva blir hyresgäst i Boråshallen och den initiala tanken är att inleda med att hålla öppet under matchkvällar. Tyrén och Nelson resonerar att man får känna sig fram enligt efterfrågan, men funderar redan i banorna att öppna redan ett par timmar innan matchstart.

 

-Och om stämningen är god – kanske efter vinst en fredagsmatch – så har man kanske öppet även ett par timmar efter slutsignal, funderar Tyrén.

 

Öppettiderna för restaurangen kommer att presenteras i god tid innan säsongen börjar. Det är även möjligt att restaurangverksamheten kan komma att utvecklas mer när man etablerat matchkvällarna. Då kan julbord, festvåning och luncher efter beställning bli aktuella.

 

Text: Magnus Stråhle.