Proteko först med att anställa i ”Funkis till jobb”

Stiftelsen Proteko, där bland annat Kompetensslussen ingår, blir först ut med att anställa genom ”Funkis till jobb”.

 

Lenita Oderfält, som är projektledare på Proteko, är glad över att kunna satsa i projektet ”Funkis till jobb”. Proteko, där bland annat Kompetensslussen ingår, handlar om att kunna hjälpa människor som står lite längre ifrån arbetsmarknaden och som kanske har lite svårare att sälja in sig själva till en arbetsgivare.

 

”Ofta finns det så mycket mer hos en människa än ögat kan se och vad som står på hennes CV. För Helene Kos, som gillar att jobba i Excel och med administration, blir den här anställningen en chans att jobba med något hon känner sig bekväm med, i kombination med stort utrymme för att lära sig nytt. Men viktigast av allt är intresset och jag ser fram emot att se Helene utvecklas,” säger Lenita Oderfält.

 

Petri Pitkänen, som är projektledare för Borås Baskets och Borås Stads idéburna offentliga partnerskap ”Funkis till jobb”, är både lättad och stolt över att projektets första kandidat har funnit en ny arbetsplats att gå till.

 

”För kandidaten såväl som för klubben är jag så otroligt glad att vi lyckats få till ett samarbete. Detta trots Covid-19 och rådande situation på arbetsmarknaden. Det här känns fantastiskt och jag riktar ett stort tack till Proteko,” säger Petri Pitkänen.

 

Text: Magnus Stråhle.