Dre day!

Borås Baskets supportrar har fått vänta längre än vanligt men nu är den första nya kontraktsskrivningen klar. Det är den amerikanske forwarden DeAndre Davis som återvänder till mästarlaget för en andra säsong i svart och orange.

 

DeAndre Davis snittade tio poäng och sex returer för svenska mästarna Borås Basket säsongen 2019/2020. Till headcoach Henrik Svenssons (och säkert många andras) belåtenhet Davis nu klar för Borås Basket och redo att försvara SM-guldet.

 

-Jättebra med DeAndre Davis. Det var en hög prioritering att ”resigna” honom direkt. Jag tycker att Dre är SBL:s mest underskattade spelare – mycket allround i försvar, en grym lagspelare och en fantastisk lagkamrat och människa, säger headcoach Henrik Svensson.

 

DeAndre Davis själv är glad och kommenterar beslutet hemifrån USA.

 

-Förra säsongen var ett så bra år. Jag älskar mina lagkamrater och staben och staden är härlig så det var ingen tvekan om att skriva på igen när jag visste att Borås Basket ville ha mig kvar, säger DeAndre Davis.

 

Angående det abrupta slutet på 2019/2020 och var förväntningarna ligger på 2020/2021…

 

-Jag är väldigt motiverad eftersom jag känner att vi har ”oavslutade affärer”. Förra säsongen slutade tidigt men om vi vinner titeln igen så känner jag verkligen att vi har bevisat att vi förtjänade att vinna 2019/2020.

 

Davis kommer att vara kvar hemma i Virginia under hela sommaren. Där jobbar han på att bli mycket starkare än förra året och på att bli mer stabil med sitt skott.

 

Truppen 2020/2021: Henrik Svensson (headcoach), Henrik Carlsson (assisterande coach), Fredrik Andersson (långtidsskadad forward), DeAndre Davis (amerikansk forward).

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: 609 foto | media.