Gunnarsson är landslagsman

Inte sedan Fredrik ”The Fredder” Andersson var med i 24-mannatruppen inför VM-kvalet 2018 har någon Borås Basket-spelare tagits ut i herrlandslaget. Men nu är det dags – för Simon Gunnarsson.

 

Simon Gunnarsson blev uttagen till det så kallade Framtidslandslaget 2019 och hann med att spela lite grann. Sedan var oturen framme och Gunnarsson blev axelskadad. Ett år senare är han uttagen igen, men nu till det verkliga finrummet – nämligen A-landslaget.

 

-Jag blev ju så klart lite överraskad men det är jättekul att få chansen att få vara med och träna med de bästa i Sverige. Jag åker dit med inställningen med att jag inte har något att förlora. Det kommer vara väldigt utvecklande och förhoppningsvis kommer jag därifrån som en bättre spelare, säger Simon Gunnarsson.

 

Övriga uttagna är Alexander Lindqvist, Anes Zekovic, Carl Engström, Charles Barton Jr, Johan Löfberg, Ludvig Håkansson, Melwin Pantzar, Nicholas Spires, Niklas Larsson, Pelle Larsson och William Magarity. Gruppen har schemalagt träningsläger i Södertälje 2-8 augusti.

 

I skrivande stund har Simon Gunnarsson och Borås Basket inget avtal över 2020/2021.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.