Persman korsbandsskadad – missar resten av säsongen

Det var under en olycklig sekvens vid onsdagens träning förra veckan som Signe Persman, ny i Borås Basket inför säsongen, vred till sitt knä. Efter magnetröntgen hos idrottsspecialist under fredagen konstateras en skadad menisk och att främre korsbandet i vänster knä är av.

– Otroligt ledsamt och tråkigt med en så pass allvarlig skada för Signe, kommenterar Ashley Key, assisterande Sportchef.

Det var under träning som Persman halkade till och fick en vridning av vänster knä. Den direkta fysioterapeutiska undersökningen visade inga tydliga tecken på någon allvarlig skada, som dock ej kunde uteslutas. Efter direkt uppföljning till idrottspecialistmottagning kunde man konstatera en skadad menisk och en ruptur på främre korsbandet i vänster knä. Operation av menisk utfördes idag, medan korsbandsoperation är inplanerat till senare datum. Dagens operation gick enligt uppgift som planerat. Efter det väntar längre tids rehab.

– Signe är en stark person som redan nu verkar hungrig på att komma tillbaka starkare än någonsin, och vi som förening ska göra allt vi kan för att stötta hennes väg tillbaka. Signe var en av de spelare som kommit bäst förberedd in i säsongen och verkligen visat framfötterna under träningarna. Vi lider med Signe, avslutar Ashley Key.