Maja Erixon ansluter från Brahe Basket

Sedan Signe Persman ådrog sig en allvarlig knäskada i slutet av augusti har klubben haft en ledig plats på forward-positionen. Nu står det klart att det blir 19-årige Maja Erixon, senast från Brahe Basket, som fyller upp vakansen.

– Vi har sedan skadebeskedet kom om att Signe inte kommer tillbaka till spel denna säsongen sett oss om efter en möjlig ersättare. Maja är en spelare som vi hade diskussioner med redan i våras, och när det nu stod klart att Brahe inte kommer delta med ett lag i Basketettan passade den här möjligheten bra för både oss och henne, kommenterar sportchef Mattias Modig.

Maja som fyller 20 år om drygt en månad kommer ursprungligen från Nässjö Basket, men har spelat de senaste säsongerna med Brahe Basket i Basketettan. Senaste säsongen snittade Maja 16 poäng och var med det bäste poänggörare. Erixon har redan varit igång och tränat med laget under veckan, och vi tog oss en pratstund med henne efter en av dessa träningar.