Vinst i första träningsmatchen

Borås vann säsongens första träningsmatch mot EOS från Lund. Borås roterade friskt redan från start, där elva av spelarna fick speltid redan i första perioden. Bortalaget EOS gör en energisk och stark första halvlek, men Borås visar sig numret större över 40 minuter, och vinner med komfortabla 117-90. Poängbäst i hemmalaget var William Gutenius med 19 poäng.

Borås Basket startar matchen med en helsvensk startfemma och Andreas Person  satte första trepoängaren efter 15 sekunder. Snabba 8-0 blev 12-7 när EOS vågade börja spela. Elva Borås spelare fick speltid i första perioden som slutar 28-23 till Borås. Andreas von Uthmann var det stora utropstecknet i EOS med 11 poäng medan inte mindre än åtta spelare gjorde poäng för Borås de första 10 minuterna.

EOS rivstartar andra perioden och gör matchen till 30-29 innan William Gutenius stoppar i en and one efter 2,20  och därmed stoppar EOS run. Marek Klassen och Avery Woodson visar klass och ser till att Borås får lite lätta poäng men EOS spelar inspirerat och klänger sig fast till 41-39 efter halva andra perioden spelad.

Halvleksresultatet 52-51, William Gutenius är den som spelat mest i Borås med sina 12 minuter. Avery Woodson bästa poänggörare med 9 poäng (3st treor). Borås sköt fina 69,2% på tvåor och 45% på treor men som en typiskt försäsongsmatch har man hela 14st turnovers. 

Starten på tredje perioden var nästan identiskt som första då Andreas Person sänker en trea efter 15 sekunder och i anfallet senare tippar William Gutenius in en offensiv retur. Coach Svensson fortsätter att sprida minuterna och spela olika spelare ihop för att se vart det finns kemi.

Förra Borås spelare Anton Almqvist, nu i EOS, hade en riktigt fin tredjeperiod där han vid flera tillfällen attackerade Borås korg och stod på 11 poäng totalt efter tre perioder.

Markek Klassen visar igen att han kan komma att bli en rikrigt viktig spelare för Borås under säsongen när han genom några snabba anfall ser till att utöka Borås ledning till 70-64. Slutresultat efter tre perioder 81-74. Borås skärpte till sig och slängde bara bort 3 bollar i tredje perioden.

Bensinen tog slut för EOS i fjärde perioden medan Borås visade klass och sprang iväg till en 20 poängsledning de första 6 minuterna. John Brändmark visaade framfötterna gjorde både poäng och mycket nytta under denna period. Slutet blev precis som Borås ville drog iväg till slutresultatet 117-90.

Borås – EOS 117-90 (28-23, 24-28, 29-23, 36-16)

Poäng Borås
Gutenius 19, Person 16, Woodson 15, Klassen 15, Hellgren 12, Johansson 10, Davis9, Brändmark 8, Lundström 5, Gunnarsson 4, Sahlén 4

Poäng EOS
von Uthman 18, Almqvist 13, Karovic 11, Aasa 10, Sundström 9, Karlsson 7, Svensson 7, Rafstedt 7, Berutsson 5, Jonvret 2, Nilsson 1