Bottennapp i Köping

Premiären i SBL slutade med förlust. Borås anfallsspel kom inte upp i den nivå vi är vana vid, och laget mäktade bara med att göra 12 poäng i den andra respektive tredje perioden. Ett tufft nederlag för Borås, som får ladda om batterierna inför säsongens hemmapremiär mot Norrköping Dolphins på söndag. Slutresultatet blev 76-66 till Köping. Bästa poängplockare i Borås blev Jeremy Harris med 19 poäng. 

Det var ett riktigt bottennapp. Vi var inte mentalt redo för det allvar som krävs för att vinna matcher på den här nivån. Det såg ut som den första matchen vi spelade tillsammans, kommenterar Borås Baskets Head coach Henrik Svensson.

Borås startade matchen tveksamt. Bara några minuter in i matchen hade man låtit Köpings Niklas Larsson skjuta i 11 raka poäng och ett tvåsiffrigt underläge var ett faktum nästan från start.

Vi började skakigt och vi reste oss aldrig ur det. Vi hade svårt i anfall och följde inte vår plan i försvar. Då vinner man inte matcher på bortaplan, fortsätter Svensson.

Borås lyckades kapa underläget, och till och med ta sig förbi i slutet av första perioden. Men det blev Borås enda ledningen i matchen. Köping kunde på nytt koppla greppet och gå till halvtid med ledning 44-34. Borås hade då endast gjort 12 poäng i andra perioden, och lika få skulle det bli i den tredje.

Vi ville verkligen förbättra vårt spel till andra halvleken, men inleder man perioden med flera turnovers är det svårt att göra mer än de poäng vi gjorde. Vi får åka hem och kolla på videon, men vi måste ta bättre beslut i anfall, konstaterar Svensson.

Köpings ledning var uppe i 15 poäng i mitten av sista perioden men slutsiffrorna skrevs till 76-66. Nu väntas en knapp veckas träning innan hemmapremiären mot Norrköping.

Köping är ett bra lag och kommer kunna slåss om en finalplats den här säsongen, ingen tvekan om den saken. Men vi kan göra så mycket bättre saker både i anfall och försvar. Mot Norrköping vill jag se att vi är mycket tuffare i hur vi spelar, avslutar Svensson.

Köping – Borås 76-66 (25-22, 19-12, 15-12, 17-20)

Poänggörare Köping
Larsson 18, Hansson 12, Victor 11, Kalve 10, Jackson Jr 9, Petersen 6, Radebaugh 6, Zekovic 4

Poänggörare Borås
Harris 19, Woodson 16, Gutenius 13, Klassen 7, Person 5, Davis 4, Gunnarsson 2