Borås kroknade mot Norrköping

Ett bombardemang i första perioden skulle bytas ut mot motsatsen under matchens avslutning. Med endast sex poäng gjorda av Borås under matchens sista tio minuter kunde motståndarlaget Norrköping Dolphins både jobba sig ikapp och förbi. Slutresultatet skrevs till 67-68. Poängbäst blev Simon Gunnarsson, som även utgick skadad, med 15 poäng.

Borås Basket var glödheta i den första perioden. Anförda av matchens lagkapten Simon Gunnarsson tog laget tag i taktpinnen relativt omgående. Gunnarsson, som under sommarmånaderna slipat mycket på sitt skytte, fick direkt utdelning i början av matchen. Nio poäng av Gunnarsson från trepoängsland, och totalt 11 i första perioden var en av de stora anledningarna till att Borås hade en ledning med 27-12 efter de första tio spelade minuterna.

Om första perioden var en uppvisning i offensivt spel för Borås så gick det något trögare i andra perioden. Laget stod poänglöst i tre minuter innan Ludvig Johansson, efter en Borås time-out, släckte poängtörsten med en lång trea. Marek Klassen, som även han börjat matchen starkt, kapitaliserade på öppna lägen och satte lagkamrater i densamma. Halvtidsledning för Borås med 47-33. Poängbäst i första halvlek (och i matchen som helhet) blev Simon Gunnarsson, som tyvärr inte kunde fullfölja. I en retursituation under egen korg hamnade Gunnarssons axel ur led – och han fick utgå i slutet av den andra perioden.

Norrköping vann den andra perioden med en poäng, men Borås var fortfarande i bekväm ledning inför tredje. Norrköpings Adam Ramstedt, 23 poäng för kvällen, skulle bli ett allt större problem för Borås under tredje perioden. Ledningen för Borås var nere i sju poäng, men tack vare trepoängare av Ludvig Johansson respektive DeAndre Davis kunde laget bibehålla ledningen efter 30 spelade minuter, 61-48.

Sen blev det locket på för hemmalaget. Norrköping minskade underläget ju längre fjärde perioden gick och med 1:30 kvar av matchen kvitterar man till 64-64. Borås har då endast lyckas skjuta i tre poäng under hela sista perioden, och när man inte heller kan få stopp på duon Schüberg-Ramstedt i matchens slutskede kan Norrköping gå upp till ledning 64-68 med 39 sekunder kvar av matchen. I nästa spelsekvens lyckas Andreas Person dubblera hemmalagets poängskörd i perioden med en trea från hörnet. Borås får även stopp i efterföljande Dolphins-anfall och chans till segern låg i hemmalagets händer. Borås sista spel mynnade dock ut i ett tufft trepoängsförsök av Gutenius – som gick ring och ut. Slutresultat 67-68 till Norrköping.

Borås Basket – Norrköping Dolphins 67-68 (27-12, 20-21, 14-15, 6-20)

Poänggörare Borås
Gunnarsson 15, Klassen 14, Gutenius 9, Johansson 8, Davis 8, Harris 5, Person 4, Woodson 4

Poänggörare Norrköping
Ramstedt 23, Schüberg 14, Terins 10, Stokes 8, Carr 6, Larrier 4, Åhlin 3,

Text: Jonas Sehlin
Foto: Daniel Grönbeck