Borås firar jul som vinnare

Sista matchen för Borås innan jul, och spelarnas chans att ge supportrarna en seger att glädjas över inför julfirandet. I ett snötäckt Östersund lyckades Borås i långa stunder dominera matchen, och kunde tack vare glädjande prestationer av flera spelare ta hem segern med 87-82. Poängbäst blev DeAndre Davis med 25 poäng.

 En oerhört fysisk match, där vi tar kampen och lyckas stå starka mot Jämtlands spel. Vi fördelar bollen bra i våra snabba anfall och vi är framförallt dominanta i de perioder där vi verkligen lyckas hålla våra försvarsregler, säger Head coach Henrik Svensson.

Det såg först ut att bli en ganska tuff match skyttemässigt, inte många trepoängsskott var framgångsrika i början av matchen. Vad tänkte du då?

Jag tänkte inget speciellt. Vi fick öppna skott, och så länge de är så vidöppna som de lägena var så är det bara att fortsätta skjuta. Tillslut går bollen i, så även idag.

Det var många fina prestationer idag, av framförallt DeAndre Davis, Avery Woodson och Andreas Person. De stack alla tre ut på sitt sätt, är det en styrka för er?

Ja, vi är ett väldigt brett lag och har flera möjligheter både i offensiven och defensiven. Sedan är våra spelare prestigelösa i att några matcher bara ta rena defensiva uppgifter. Vi är lite som kameleonter, vi kan anpassa oss väldigt bra efter vad motståndaren ställer ut för manskap på planen.

Sista matchen innan julfirandet. Vad tycker du om tabellpositionen ni skaffat er inför jul?

Jag är glad att vi vinner, men ska jag vara ärlig kollar jag inte ens på tabellen förrän i slutet av säsongen. Jag och Henke (Carlsson, assisterande coach reds anm.) gör egna beräkningar och har en egen tabell som han har tagit fram, det är den jag kollar på.

Hur ser upplägget ut inför julen?

Spelarna har ledigt dagen innan julafton och julafton. Sen kör vi igång igen.

Jämtland – Borås 82-87 (22-17, 17-26, 22-25,  21-19)

Poäng Jämtland
Lewis 21, Langevine 20, Dawson 18, Hampton 11, Guinn 8, Johansson 4

Poäng Borås
DeAndre Davis 25, Avery Woodson 21, Marek Klassen 17, William Gutenius 13, Andreas Person 6, Jeremy Harris 5

Foto: 609 Foto & Media