Revansch mot Köping

Borås kommer till matchen mot Köping taggade för revansch efter förlusten i öppningsmatchen av säsongen. Efter den matchen har Köping inte lyckats vinna så många matcher som de hade önskat med många tighta förluster. De har bevisat hela säsongen att de kan utmana alla lag i serien! Borås vinner däremot med 96-83. Bästa poänggörare i hemmalaget; DeAndre Davis med 23 poäng.

Första period blir jämn i princip hela vägen, och det känns hela tiden som att Borås ska dra ifrån men Köping svarar konstant genom hela perioden. Under inledningen av perioden bar William Gutenius Borås offensivt och gör 10p i första perioden. Detta besvaras av Köpings CJ Jackson som gör 8 poäng i den inledande perioden. 9 offensiva returer för köping och endast 2 defensiva returer för Borås leder till 9 andra-chans-poäng som gör att Köping avslutar första period med en 1 poängs ledning 29-28.

En stark inledning av Köping i andra period tvingar Borås Head Coach Henrik Svensson till time-out efter 2,5 minuter då Köpings ledning har växt till fem poäng. Borås gör fem raka poäng efter time-outen, ett momentum som poängteras av en steal och monsterdunk av Davis till ställningen 37-37. Lagen följs åt i några minuter men sedan rycker Borås ifrån genom bra försvar och flera steals som leder till enkla poäng och i halvlek är Borås i ledning 51-43.

I tredje perioden inleder Köping starkast och är ikapp efter halva spelade perioden, ställning 58-58. Efter den starka starten av Köping påbörjas en riktig defensiv kamp där ingen av lagen riktigt hittar rytmen.Mot slutet av perioden börjar dock Borås hitta lite rytm och en tung trea från Avery Woodson ger Borås minsta möjliga marginal inför sista och avgörande perioden, 67-65.

I inledningen av fjärde perioden känns det som Borås börjar få grepp om matchen men varje gång Borås gör poäng svarar Köping direkt. Davis sätter en trea och CJ jackson svarar direkt med sin egen, Marek sätter då en trea och Jackson skapar då två straffkast och så fortsätter det fram och tillbaka. Till slut lyckas Borås skapa en liten lucka och Head coach ”Jotti” Nikolaidis i Köping tar time out efter halva fjärde perioden spelad, 81-77. Lagen fortsätter med jämnt spel fram tills 1:32 kvar i matchen när Avery Woodson sätter in tuff trea i slutsekunderna på 24 sekunders och drygar ut ledningen till 9 poäng och Borås går tillslut segrande ur drabbningen 96-83.

Borås Basket – Köping Stars 96-83 (28-29, 23-14, 16-22, 29-18)

Poäng Borås
DeAndre Davis 23, William Gutenius 18, Marek Klassen 18, Avery Woodson 14, Jeremy Harris 11, Andreas Person 6, John Brändmark 3, Ludvig Johansson 3

Poäng Köping
Victor 17, Jackson 15, N Larsson 14, A Larsson 14, Kalve 13, Hansson 9, Petersen 1

Text: James Pedersen Hemmarö
Bild: Daniel Grönbeck