För många misstag mot Norrköping

Efter 13 dagar utan match var det dags att möta ett formstarkt Norrköping på hemmaplan. Poänggörandet spreds bland många spelare, men det räckte tyvärr inte till. Borås gjorde helt enkelt för många misstag mot ett disciplinerat Norrköping. Slutresultat 106-100 till gästerna Norrköping Dolphins.


Norrköping öppnar klart bäst och gör de första fem poängen på två raka bortkastade bollar för Borås. Borås inleder matchen slarvigt med missar i defense och flera bortkastade bollar, och detta kanske inte är så konstigt efter två veckor utan match. Efter 22 insläppta poäng de första fem minuterna tvingas hemmalagets headcoach Henrik Svensson ta time-out. Efter time-outen börjar Borås spela lagförsvar och flödet i anfall kommer också igång! Detta resulterar i en 17-8 run som avslutar första perioden och ger Borås ledningen för första gången i matchen på sista poängen i perioden, 31-30 till Borås!

Till en början har båda lagen svårt att hitta rytmen i anfall i den andra perioden, men efter tre spelade minuter börjar man mata DeAndre Davis i Borås som gör 10 snabba och drygar ut Borås ledning till 48-39. Norrköpings coach Miiko Riipinen tvingas till time-out. Efter time outen jobbar sig Norrköping tillbaka in i matchen och minskar Borås ledning till sex poäng i halvlek, 58-52. Efter en skakig inledning städar Borås upp misstagen och spelar fin lagbasket som ger bra förutsättningar för andra halvlek.
Norrköping inleder andra halvlek starkast och tar över ledningen, lagen byter små runs genom hela perioden men ingen lyckas riktigt koppla greppet om matchen. Men Borås lyckas knapert att hålla tag i ledningen vid periodens slut, 86-83 till Borås efter tre spelade perioder.

Norrköping startar fjärde perioden starkt och raderar ledningen redan i quarterns första anfall. Sedan följs lagen åt de första fem minuterna av sista perioden. Med fem minuter kvar i matchen leder Borås med ett poäng 93-92, drabbningen blir mer och mer fysisk och tröttheten i båda lagen börjar visa sig. Det är snabbt lagfoul åt båda håll och matchen tappar tempo. Men i Borås lyckas Avery Woodson få i poängen när Borås behöver det som mest, 98-94 till Borås med 2 minuter kvar och coach Riipinen tar time out. Med en min kvar sätter Norrköpings Philip Carr en tung trea från hörnet som gör ställningen 100-100. Anfallet efter rullar Adam Ramstedt till korgen och dunkar i ledningen för Norrköping 100-102, då är det 30 sekunder kvar av matchen. I Borås anfall skapar man till slut ett skott åt William Gutenius; han lyckas få sin försvarare i luften men missar skottet. Borås blir tvungen att foula två gångar i rad och Norrköping är säkra från straffkastlinjen och vinner till slut 100-106.
Borås Basket – Norrköping Dolphins 100 – 106 (31-30, 27-22, 28-31, 14-23)

Poänggörare Borås 

Marek Klassen 21, Jeremy Harris 20, Andreas Person 19, William Gutenius 18, DeAndre Davis 10, Avery Woodson 9, John Brändmark 3

Poänggörare Norrköping
Larrier 26, Ramsted 16, Carr 18, Stokes 14, Terins 14, Schüberg 12, Åhlin 3, Lindh 3
Text: James Pedersen Hemmarö
Bild: Daniel Grönbeck