Stark seger i Köping

Borås Basket tog en stark bortaseger mot Köping Stars under tisdagskvällen. En solid insats insats över 40 minuter, och ett försvarsspel som bara blev bättre ju längre matchen gick banade vägen för seger 95-89. Poängbäst Marek Klassen med 21 poäng.

I frånvaro av Head coach Henrik Svensson var det för dagen assisterande duon Henrik Carlsson och Fredrik Ernmark som basade över Borås. Efter en jämn match kunde Borås tillslut ta en stark seger.

Jag är väldigt nöjd med vår insats idag. Vi pratade innan matchen om att spela tufft och fysiskt och vi gjorde det verkligen bra, framförallt i andra halvlek. Mot slutet fick vi även utdelning anfallsmässigt med bra bollrörelse och bra fight under offensiv korg av William Gutenius och Dre Davis, säger en belåten Henrik Carlsson.

Vi har spelat många jämna matcher under året där vi snubblat på målsnöret, vad var det som var nycklarna till segern idag?

Framförallt försvarsspelet. Köping är ett stort lag som är bra på offensiva returer men vi tog han om returerna bra. Sedan behandlade vi bollen väl i anfall allt som oftast, vi hade inte så många dumma turnovers. Är det en spelare jag vill lyfta fram lite extra så är det John Brändmark – han gjorde en riktig kanonmatch.

Ja, John var inte bara bra defensivt utan han slog även till med karriärsbästa 18 poäng. Vad betyder det för laget?

Det betyder otroligt mycket. Vi blir ett helt annat lag när John levererar offensivt. Han är vår bästa allroundförsvarare och är också bra offensivt på träningarna. Skönt att det även visar sig på match.

Några matcher tillbaka flyttade ni in John i startfemman på bekostnad av Jeremy Harris. Var det så att ni anande denna formtopp?

Nej, vi förändrade vår rotation av helt andra anledningar. Vi ville hitta en bättre balans mella anfall och försvar. Nu får Jeremy Harris komma in från bänken och vara primärt ett offensivt hot, samtidigt som John ger oss en helt annan defensiv tyngd från start av matcherna.

Spelarna fick höra ”nya” röster idag från dig och Fredrik Ernmark. Vad tror du det hade för påverkan?

Jag tror inte det hade någon större effekt. Hela coachstaben jobbar på samma sätt och vi har förberett laget precis som vi hade gjort om Henrik Svensson hade coachat. Men det är såklart lite ovant för mig att ta huvudansvaret, men jag hade stor hjälp av Fredrik Ernmark som backade upp mig med bravur, avslutar Henrik Carlsson.

Köping Stars – Borås Basket 88-95 (23-21, 26-25, 18-17, 21-32)

Poäng Köping
Mathews 21, Jackson Jr 17, Kalve 15, Hansson 11, Victor 10, Petersen 8, Larsson 4, Zekovic 2

Poäng Borås
Marek Klassen 21, John Brändmark 18, William Gutenius 18, Andreas Person 13, DeAndre Davis 11, Jeremy Harris 7, Avery Woodson 5, Ludvig Johansson 2

Foto: 609 Foto & Media