20-poängsvinst mot Södertälje

Borås Basket tog tredje raka segern efter en stark match mot Södertälje. Borås var fyllda av energi och bjöd på en stabil insats både offensivt och defensivt. Marek Klassen ägde första halvlek, medan trion Woodson, Brändmark och Harris briljerade i matchens avslutning. Poängbäst blev Klassen med 32 poäng.

En tuff match mot ett formstarkt Södertälje. Borås har dock tagit sig an de senaste matcherna med hög energi, och dagens match var inget undantag. Båda lagen följdes åt genom nästintill hela den första perioden, men när Borås kunde byta in Jeremy Harris, Andreas Person och Ludvig Johansson från bänken lyfte laget ännu en nivå och drog ifrån något i poängprotokollet 26-21.

Borås tar med sig sitt momentum in i andra perioden och tar sig upp till en tio-poängsledning med 36-26 efter 15 spelade minuter tack vare två raka treor signerade Marek Klassen. Efter detta följer en sämre period och Södertälje kan reducera underläget till blott 3 poäng, 42-39 innan halvtidsvilan. Marek Klassen har under första halvlek varit glödhet från trepoängsland med fyra satta försök av fem.

Borås rivstartar den andra halvleken med fem raka poäng. Först ”bufflar” John Brändmark i två starka poäng under offensiv korg, och sedan skjuter Jeremy Harris i sin första trepoängare, 47-39 och Södertälje tvingas till snabb time-out. Borås fortsätter prestera på hög nivå och genom ytterligare en trea på ett snabbt uppspel av Jeremy Harris är Borås återigen uppe i tio-poängs ledning, 51-41. I slutet av tredje perioden ska även Avery Woodson ta sig in i matchen och gav Borås ytterligare en dimension i anfallsspelet. Södertälje skulle däremot bita sig kvar och Borås har en sexpoängsledning efter 30 spelade minuter, 69-63.

I fjärde perioden skulle bortalaget ta sig ännu närmare, och Borås ledning var nere i ”bara” 2 poäng, 73-71. Avståndet skulle dock öka med två raka treor. Första av Klassen, den andra av Woodson. När nyss nämnde Woodson sköt i sina 23:e poäng för dagen till 95-80 var matchen avgjord och tredje raka segern var ett faktum. Slutresultat 104-84. Marek Klassen var poängbäst med 32 poäng.

Borås Basket – Södertälje BBK 104-84  (26-21, 16-18, 27-24, 35-21)

Poäng Borås
Marek Klassen 32, Avery Woodson 23, William Gutenius 12, Jeremy Harris 10, Andreas Person 9, DeAndre Davis 6, John Brändmark 6, Ludvig Johansson 3, Max Lundström 3

Poäng Södertälje
V Gaddefors 29, Pahlmblad 21, Parks 16, Radosaljevic 13, Kermoury 3, Karahmetovic 2

Foto: Daniel Grönbeck