Ännu en seger för Borås

Borås tog ännu en seger, denna gången borta mot Norrköping Dolphins i Stadium Arena. Båda lagen saknade flera tongivande spelare, och när även Borås fick klara sig utan William Gutenius i fjärde perioden (utfoulad) såg det tufft ut. Laget visade däremot stark karaktär och lyckades vinna. Slutresultat 92-87.

Borta match för Borås mot serieledarna Norrköping, inför matchen var helt klart den största snackisen den skrämmande situationen då Norrköpings två Amerikaner Philip Carr och Kamau Stokes sprang ihop och det resulterade tyvärr i hjärnskakning för båda spelarna. Detta innebär att båda missade kvällens drabbning; men innan uppkast fick vi även reda på att Avery Woodson och Deandre Davis också missar matchen och med det saknas det två importer i vardera lagen.

Borås börjar matchen bra genom ett bra distansskytte  men Norrköping svarar genom att driva mot korgen och skapa enkla poäng men efter 4 minuter är det lika 8-8. Efter lite fram och tillbaka gör William Gutenius 10 snabba poäng och plötsligt är det 18-14 till Borås. Norrköping svarar dock direkt och efter ytterliga enkla poäng nära korgen har Norrköping tagit ledningen med 18-19 med 2 minuter kvar i första perioden. Borås lyckas skapa lite momentum mot slutet av första period och den slutar med ledning till Borås 23-19.

Max Lundström visar sig direkt efter att ha fått chansen tidigt i matchen och sätter en trea från hörnet i öppningen på andra period. Borås har fortsatt problem att stoppa attackerna från Norrköping och efter straffkast från Terins är ledningen nere till tre poäng 28-25. Men efter en trea från Andreas Person och en otrolig fint och lay-up från Jeremy Harris får coach Riipinen ta timeout, ställning 33-25 till Borås. Lagen gör var sitt run mot varandra men det sista rycket gör Norrköping och efter en trea från Adam Ramstedt är ställningen 38-37 med 3 minuter kvar. Borås lyckas ta tillbaka lite kontroll över matchen efter två fina tre poängare från Marek Klassen och Andreas Person i slutminuten av första halvlek, ställning 49-41 till Borås efter första halvlek.

Efter tre jämna minuter är ledningen fortfarande 8 poäng men då drar William Gutenius  på sig sin fjärde foul och måste byta och Norrköping svarar med 7 raka poäng och skär ned ledningen till en poäng ställning 56-55 med fem minuter kvar av tredje perioden. Sedan börjar Jeremy Harris storspela genom att gå till korgen konsekvent men Norrköping svara varje gång och med 2 min kvar är ställningen 64-64. Efter detta följs lagen åt till 68-68 inför fjärde perioden.

Båda lagen byter runs igen och efter fem minuter är ställningen 80-78 till Borås men William Gutenius har dragit på sig sin femte foul och får inte spela resten av matchen. Borås lyckas dock ta taktpinnen efter mer storspel av Jeremy Harris ställning 85-78 till Borås med 4 minuter kvar i matchen. Sedan spelas matchen från straffkastlinjen i 2 minuter och ställningen 88-85 efter tre straffkast från Hampus Åhlin, 1:44 kvar att spela av matchen. Med 47 sekunder kvar tvingas coach Riipinen ta en time-out efter två straffkast från Jeremy Harris, ställning 90-85 till Borås. Efter två straffkast från Marek Klassen med 5,7 sekunder kvar är matchen stängd och Borås går segrande ur drabbningen 92-87. Jeremy Harris är klart bäst idag och lyfter Borås när det behövs som mest. Harris är även poängbäst med 23 poäng.

Norrköping Dolphins – Borås Basket 87-92 (19-23, 22-26, 27-19, 19-24)

Poäng Norrköping
Ramstedt 27, Larrier 22, Schüberg 18, Terins 9, Jolinder 4, Bergström 4, Åhlin 3

Poäng Borås
Jeremy Harris 23, Marek Klassen 20, William Gutenius 16, Andreas Person 15, John Brändmark 8, Ludvig Johansson 7, Max Lundström 3

Text: James Pedersen Hemmarö
Foto: 609 Foto & Media