Ordningen återställd

Förra bortamatchen i Nässjö innebar en svidande förlust, och det var ett revanschsuget Borås som reste den dryga en och en halv timman i buss till Höglandet. Borås tog kommandot ganska omgående, och trots några kaosartade minuter i början av tredje perioden kunde man tillslut vinna komfortabelt med 89-78. Poängbäst i Borås, Marek Klassen med 22 poäng.

Borås började matchen energifyllt och stabilt. Nässjö likaså. Lagen följdes åt de första sju minuterna av matchen innan Borås kunde dra ifrån till en tiopoängs-ledning efter första spelade perioden,19-29. Borås momentum fortsatte flera minuter in i andra perioden och ledningen var uppe i som mest 14 poäng. Framförallt kontrollerade man returtagningen (något som annars brukar vara just Nässjös största styrkor). Dock slarvar man något precis innan paus och därför bara ledning med 48-39 efter tjugo spelade minuter.

Starten på tredje perioden kan beskrivas som kaosartad för Borås. Kanske var det något lugnare hos coach Henrik Svensson som valde att inte ta någon time-out trots att Nässjö både tog sig ikapp och förbi till 52-51 efter bara två minuter spelade efter paus. Borås skulle dock repa sig, och efter att Marek Klassen stoppat blödningen med en välbehövlig trea hittade man tillbaka till sitt framgångsrika spel i första halvlek och avståndet mellan lagen var fortsatt nio poäng efter trettio spelade minuter, 70-61 till Borås favör.

Fjärde perioden är jämn, men Borås alltjämnt i förarsätet. Returtagningen kontrollerades fortsatt av DeAndre Davis och William Gutenius som tillsammans rev ner 20 retur (10 var och både med double-double), och Borås tog som lag 15 mer returer än motståndarna. Tillsammans med Dre och William gör även Jeremy Harris (17 poäng) en fin match där han alltsomoftast snurrar upp sina motspelare. Poängbäst var annars Marek Klassen med 22 poäng.

Nässjö – Borås 78-89 (19-29, 20-19, 22-22, 17-19)

Poäng Nässjö
Ruffin 17, Lecescne 15, Gumbs 15, Peltier 10, Medjedoub 8, Höök 7, Charles 2, Christofis 2, Drammeh 2,

Poäng Borås
Marek Klassen 22, Jeremy Harris 17, DeAndre Davis 13, William Gutenius 12, Avery Woodson 8, Andreas Person 7,  Ludvig Johansson 5, John Brändmark 5

Foto: Daniel Grönbäck