Starka Borås vann igen

Borås spelade snabbt, tog fajten under korgarna och kunde tillslut segra mot Jämtland Basket. Hemmalaget fick tidigt foulproblem på Marek Klassen men lät avsaknaden av spelfördelaren inte påverka något nämnvärt. Istället vred man upp farten och tack vare en stark avslutning skrevs segersiffrorna till 102-93. Poängbäst William Gutenius med 25 poäng.

Borås började matchen inspirerat. Bollen gick som på ett snöre och lagets första 20 poäng kom allt som oftast efter en fin assist av en medspelare. Marek Klassen fick sin tredje foul redan efter fem spelade minuter, men trots det gick Borås inte ner i nivå. Laget satte sig i position för en bekväm ledning, men efter att ha gått på avslut alltför tidigt i vad som skulle vara periodens sista anfall fick istället Zack Lewis bollen, och kunde reducera till 27-25 för sitt Jämtland.

Början av andra perioden var jämn. Jämtland tar sig ikapp och efter femton spelade minuter står det 42-42 på resultattavlan. Lagen följs åt och under resterande del av perioden men spelet flyter inte på lika bra som under matchens inledning, istället är det mycket foulavblåsningar för båda lagen. Marek Klassen får sin fjärde foul, redan innan halva matchen är spelad men Borås hänger dock i och har ledning med 51-50 i halvtid.  

Eftersom Marek Klassen stod på fyra foul fick Ludvig Johansson förtroendet att starta den tredje perioden. William Gutenius, som tillsammans med John Brändmark var matchen bästa spelare för Borås, bjöd på ”back-to-back” treor upp till 57-51. Jeremy Harris, som han också gör en väldigt fin match, står för ett spektakulärt ”step-back skott” och tar Borås upp till 70-61. Dock svarar Jämtland och kvitterar precis innan perioden är slut. 76-76 efter 30 spelade minuter.

Klassen är tillbaka på planen i början av den fjärde perioden och skjuter i en trea till 79-76. Borås ska ha flera lyckosamma anfall upp till 84-76 innan Jämtland lyckas med att göra poäng, och nu har Borås äntligen skaffat sig ett välbehövligt försprång. När Borås utökar ledningen till 90-80 tack vare ett ”and-one”-spel av Marek Klassen är det hemmalagets största ledning i matchen, och fyra minuter kvar av matchuret. Borås har verkligen höjt nivån ytterligare på försvarsspelet och returtagningen i fjärde perioden och efter 40 spelade minuter kan konstateras hemmaseger med 102-93. Poänbäst William Gutenius med 25 poäng.

Borås Basket – Jämtland 102-93 (27-25, 24-25, 25-26, 26-17)

Poäng Borås
William Gutenius 25, Jeremy Harris 21, DeAndre Davis 16, Marek Klassen 14, Avery Woodson 12, John Brändmark 11, Andreas Person 3

 Poäng Jämtland
Dawson 19, Langevine 17, Guinn 13, Lewis 13, Zekovic 11, Hampton 6, Johansson 6, Solevic 6, Ramstedt 2

Foto: Daniel Grönbäck