Ett BASKETLÄGER PÅ HÄSTHAGEN

Information

OBS! Lägret är fullt. Mejla till info@borasbasket.se om ni vill vara med på en reservlista.

För 45:e året i rad arrangeras ett basketläger ute på Hästhagen. I år är lägret 15-20 juni. Lägret gäller för spelare födda 2005-2007 oavsett vilket lag man spelar i.

Varje år sedan 1974 har de första veckorna på sommaren nästan alltid blivit soliga och varma :). Med all den erfarenhet som dessa år har givit oss lovar vi dig en skön sommarvecka med många kamrater, bästa möjliga basketträning och en hel del oförglömliga minnen.
Basket är naturligtvis huvudsysselsättningen på lägret, men Hästhagen Camp skiljer sig lite från andra träningsläger. Vi försöker få med en hel del andra saker att göra såsom fotboll, volleyboll, brännboll, kubb och kanske slöa lite nere vid Ärtingens sandstrand.

Ungefär så här kan en dag på Hästhagen Camp se ut:

 • Morgonjogg
 • Frukost
 • Info om dagens aktiviteter
 • Stationsträning
 • Teori
 • Lunch
 • Fri aktivitet
 • Träning matchsituationer
 • Fri aktivitet
 • Middag
 • Fri aktivitet
 • Matcher
 • Kvällsmacka.

Pat Ryan är huvudinstruktör på lägret och han är en av de som är högst utbildad i Sverige och har lång erfarenhet av både senior- och ungdomsträning. Pat har varit Ligacoach i Borås Basket, M7 och Plannja. Har även varit coach i olika ungdomslandslag i Sverige. Idag är Pat tränare på NIU på Sven Eriksonsgymnasiet och mentor i Borås Baskets ungdomsverksamhet. Träningen kommer vara inriktad på den individuella tekniken och vi nivåanpassar träningsgrupperna för bästa utveckling.

Lägergården Hästhagen ligger naturskönt ca 20 km norr om Borås, strax utanför Fristad. Vi disponerar över en stor och en liten utomhus basketplan, för säkerhets skull har vi bokat en stor inomhushall om vädret bråkar med oss. Vi har dessutom en egen fotbollsplan, grillplats, badplats till vårt förfogande. Du sover i en våningssäng (filt och kudde ingår) och då får du ta med antingen lakan eller sovsäck. Träningskläder, toalettartiklar och vattenflaska skall medtas. Vi kommer att ha en lägerkiosk där man kan handla godis, dricka mm.

Specialkost  ordnas om medicinska eller ideologiska skäl föreligger.

Kostnaden är 1700 kr (ej medlem 1900 kr) och anmälan görs i länken nedan. När anmälan är mottagen skickas det ut en bekräftelse och man får även faktura via e-post på en anmälningsavgift på 300 kr (betalas ej tillbaka vid ev avhopp).  När beloppet har kommit in på klubbens konto registreras man som deltagare. Resterande belopp faktureras ut via e-post under mars månad.

Anmälan görs via denna länk 

Inför lägret

Incheckning den 15 juni kl 13.30–14.00, var vänligen respektera tiden. Barnen hämtas kl 12.00 den 20 juni, även här vill vi att ni respekterar tiden.

Viktiga saker att ta med är följande:

– Sovsäck, örngott eller lakan (kudde och täcke ingår)

– Flera ombyten träningskläder (vi tränar tre pass/dag)

– Träningsskor för både ute och inne

– Toalettartiklar

– Regnkläder

– Handdukar

– Badtofflor (till och från badstranden)

– Badkläder

– Ev. fickpengar till dricka, godis mm swishas till lägerchefen Magnus Ericsson 0707-73 00 69.
Det gör man vid incheckningen.

– Vattenflaska (gärna med namn på)

– Ev. mediciner (informera gärna lägerledningen)

– Keps (vid ev. stark sol)

– Plåster mot skoskav mm

– Myggmedel

– Solkräm med hög faktor

Tänk på att vi inte ansvarar för värdesaker som mobiltelefoner, surfplattor mm.

Telefonnummer till lägerchefen, Magnus, är 0707-73 00 69.

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning från Borås

Åk till Fristad centrum och den stora rondellen

Kör 3 km mot Vårgårda

Sväng vänster vid gul skylt ”Hästhagen”

Kör 300 m på en grusväg

Hästhagen är på vänster sida.MENY