Ett BASKETLÄGER PÅ HÄSTHAGEN

Information

För 46:e året i rad arrangeras ett basketläger ute på Hästhagen. I år är lägret 13-18 juni 2020. Lägret gäller för spelare födda 2006-2008 oavsett vilket lag man spelar i.  Borås Baskets ungdomsspelare har förtur till platserna under en vecka. Ett mejl går ut till berörda föräldrar i mitten av januari 2020. Finns det platser över efter detta så är det först till kvarn för övriga ungdomar.

Varje år sedan 1974 har de första veckorna på sommaren nästan alltid blivit soliga och varma :). Med all den erfarenhet som dessa år har givit oss lovar vi dig en skön sommarvecka med många kamrater, bästa möjliga basketträning och en hel del oförglömliga minnen.
Basket är naturligtvis huvudsysselsättningen på lägret, men Hästhagen Camp skiljer sig lite från andra träningsläger. Vi försöker få med en hel del andra saker att göra såsom fotboll, volleyboll, brännboll, kubb och kanske slöa lite nere vid Ärtingens sandstrand.

Ungefär så här kan en dag på Hästhagen Camp se ut:

 • Morgonjogg
 • Frukost
 • Info om dagens aktiviteter
 • Stationsträning
 • Teori
 • Lunch
 • Fri aktivitet
 • Träning matchsituationer
 • Fri aktivitet
 • Middag
 • Fri aktivitet
 • Matcher
 • Kvällsmacka.

Pat Ryan är huvudinstruktör på lägret och han är en av de som är högst utbildad i Sverige och har lång erfarenhet av både senior- och ungdomsträning. Pat har varit Ligacoach i Borås Basket, M7, Plannja och jobbat som tränare på RIG i Luleå. Har även varit coach i olika ungdomslandslag för Sverige. Idag är Pat anställd som lärare och tränare på NIU på Sven Eriksonsgymnasiet och headcoach för Borås Baskets Damlag. Träningen kommer vara inriktad på den individuella tekniken och vi nivåanpassar träningsgrupperna för bästa utveckling.

Lägergården Hästhagen ligger naturskönt ca 20 km norr om Borås, strax utanför Fristad. Vi disponerar över en stor och en liten utomhus basketplan, för säkerhets skull har vi bokat en stor inomhushall om vädret bråkar med oss. Vi har dessutom en egen fotbollsplan, grillplats, badplats till vårt förfogande. Du sover i en våningssäng (filt och kudde ingår) och då får du ta med antingen lakan eller sovsäck. Träningskläder, toalettartiklar och vattenflaska skall medtas. Vi kommer att ha en lägerkiosk där man kan handla godis, dricka mm.

Specialkost  ordnas om medicinska eller ideologiska skäl föreligger.

Kostnaden är 1800 kr (ej medlem 2000 kr) och anmälan görs i länken nedan. När anmälan är mottagen skickas det ut en bekräftelse och man får även faktura via e-post på en anmälningsavgift på 300 kr (betalas ej tillbaka vid ev avhopp).  När beloppet har kommit in på klubbens konto registreras man som deltagare. Resterande belopp faktureras ut via e-post under mars månad.

OBS! De senaste åren har vi haft en hel del problem med ungdomar som får hemlängtan. Flera åker hem efter ett par dagar. Vårt önskemål är att föräldrar verkligen pratar med sina barn om att de ska sova borta under fem nätter. Känner man sig lite osäker på detta så rekommenderar vi att man inte anmäler sig till lägret. Då är det bättre att någon annan får ta denna plats.

Anmälan görs via denna länk 

Inför lägret

Incheckning den 13 juni kl 13.30–14.00, var vänligen respektera tiden. Barnen hämtas kl 12.00 den 18 juni, även här vill vi att ni respekterar tiden.

Viktiga saker att ta med är följande:

– Sovsäck, örngott eller lakan (kudde och täcke ingår)

– Flera ombyten träningskläder (vi tränar tre pass/dag)

– Träningsskor för både ute och inne

– Toalettartiklar

– Regnkläder

– Handdukar

– Badtofflor (till och från badstranden)

– Badkläder

– Ev. fickpengar till dricka, godis mm swishas till lägerchefen Magnus Ericsson 0707-73 00 69. Det gör man innan lägrets början, dock senast vid incheckningen. Blir det pengar över så swishas det tillbaka i samband med lägrets slut.

– Vattenflaska (gärna med namn på)

– Ev. mediciner (informera gärna lägerledningen)

– Keps (vid ev. stark sol)

– Plåster mot skoskav mm

– Myggmedel

– Solkräm med hög faktor

Tänk på att vi inte ansvarar för värdesaker som mobiltelefoner, surfplattor mm.

Telefonnummer till lägerchefen, Magnus, är 0707-73 00 69.

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning från Borås

Åk till Fristad centrum och den stora rondellen

Kör 3 km mot Vårgårda

Sväng vänster vid gul skylt ”Hästhagen”

Kör 300 m på en grusväg

Hästhagen är på vänster sida.MENY