Borås basket

Välkommen hit

Borås Basket hjälper ensamkommande flyktingungdomar att börja spela basket tillsammans med andra nybörjare som är 14-20 år.

Vår ambition är att arbeta med ensamkommande ungdomar, berättar sportchef Magnus Ericsson. Många inom föreningen vill hjälpa till och de ideella krafterna är viktiga.

Allt har sin bas i vår basketförening, men vi begränsar oss inte till att bara finnas inom föreningens väggar. Projektets övergripande mål är introduktion och integration in i det svenska samhället. Borås Basket är en aktör med förgreningar ut i samhället, berättar Ericsson.

Hos oss kommer vi att ha hjälp i projektet av Ghaith Ahmad som kommer vara ledare. I detta projekt är även svenska ungdomar välkomna att spela i. Då är det riktat till ungdomar i 14-20 års åldern som aldrig spelat basket. Detta är ett sätt för oss att integrera flyktingungdomar tillsammans med svenska ungdomar. I dagsläget har vi bara pojkar/män i denna verksamhet. Inför säsongen 2018-2019 vill vi även starta upp nybörjarbasket för flickor/damer.

Vi träffas varje söndag kl 11.00-12.30 i Erikslundshallen bakom Arenan i Knalleland. Man kan anmäla sig på vårt anmälningsformulär på denna länk Bli medlem

För mer information kontakta:
Ledare
Ghaith Ahmad