08 tog säsongens första seger

 08 Stockholm kom till Boråshallen i jakt på säsongens första vinst medan vi försökte visa prov på samma spel vi hade mot de försvarande svenska mästarna Sundsvall senast. Matchen inleddes av snabba och svåra avslut.
 
Vi gör matchens första tre poäng genom Henke Carlsson och båda lagen ser i de fem första minuterarna ut att vara riktigt på hugget. Omar Zaghden lyser och river ner returer och gör poäng för hemmalaget medan Joe Legua och Jocke Blom gör sitt för hemmalaget. Andra halvan av quatern präglas av flera bortkastade bollar och svåra avslut från båda lagen. Borås försöker ändra på försvaret och ställer upp 2-3 zon de sista minuterna och Borås vinner quatern med 19-17.
 
Gästerna kommer ut som ett nytt lag och sätter ett högt tempo där de snabbt gör 9 snabba poäng och vi tar time-out efter 3 minuter. Hemmalaget kommer ut och svarar direkt på 08s tempohöjning och jämnar ännu snabbare ut matchen till 27-26. Nu är det 08s tur att ta time-out och lagen följs åt. Den låga poängfördelningen speglar båda lagens svåra avslut och i halvtid är det jämt med 32-33.
 
När halvtidsvilan är över ställer vi upp i 2-3 zon men det är fortfarande osäkerhet som präglar matchen. Omar Zaghden kommer in och plockar både returer och poäng för hemmalaget men 08orna sätter två tunga treor och får en and-1 blåsning. Pat Ryan tar time-out när ställningen blivit 44-54 och allt verkar fungera perfekt för gästerna som driver upp tempot. Borås byter till 3-2 zon men lyckas inte riktigt kapa siffrorna men biter sig i och ställningen är 47-58 inför sista quatern. 
 
Lagen kommer ut och spelar jämt men fortfarande osäkert vilket gör att vi tar time-out efter tre minuter. Gästerna styr spelet fram till mitten av quatern då tempot hastigt höjs och vi visar en enorm kämparglöd efter många missade skott. Mike Palm får and-1 kallat och Boråshallen vaknar i samband med ännu en time-out från vår sida. Hemmalaget kommer ut och kämpar stenhårt genom helplanspress och straffkast fram resultatet 65-67 med ungefär en min kvar. Här sätter Jocke Blom två av sina 25p och vi tvingas till att stoppa klockan genom foul. Båda lagen har lagfoul och Jim Nyström tänder till och får skjuta i två enkla och vi tar ännu en time-out.
 
Vi foular igen med 47 sekunder kvar och Joe Legua missar första och Mike Palm gör två åt andra hållet. 08 tar time-out och vi fortsätter foula och Blom sätter två. Strax efter håller inte Francis Odadas nerver för en högljudd Boråshall när han missar två kast och Nyström får två enkla åt andra hållet. 75-76. Med 6 sekunder kvar får Johan Westerlund två straffkast och missar första och får publiken på benen. Jim Nyström driver upp bollen och missar tyvärr matchens sista avslut efter väldigt hårt 08-försvar… 
 
Matchen präglades av många svåra avslut men det var tillslut 08 som tog hem segern och gjorde sig tog säsongens första seger. 08 vann på att man hade 13 stulna bollar och att vi tyvärr tände till lite för sent.
 
Vi ser fram emot nästa hemmamatch med samma härliga stämning när nykomlingen ecoÖrebro kommer på besök den 27 oktober.

/Oskar Andersson
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här