2940 såg sviten förlängas

2940 såg sviten förlängas

Hemmamatch mot EcoÖrebro. På förhand ingen publikmatch? På nyår i Borås kan tydligen allt hända. Publiken strömmade till Boråshallen och tycktes aldrig sluta välla in. Tillslut stannade vändkorsen på 2940 åskådare och de fick se sina hemmafavoriter vinna sin sjuttonde raka match.

Borås Basket stod för en lite trevande inledning. Örebro passade på att ta en snabb ledning. Men Mike Palm satte sina fyra första skott och med det var hemmalaget igång. Borås fortsatte att spela bra och förutom Palm så sköt Roope Ahonen, Mattias Göransson och Wictor Grenthe in sig på poängtavlan. Och så var det Mr Superstar – JJ Miller. På slutsignalen av den första quartern satte han en trea som osökt förde tankarna till en viss hemmamatch mot Södertälje Kings. Detta var Millers andra trea i matchen och den gav Borås ledningen med 25-15.

I den andra perioden ville Palm spela försvar. Med två raka blockar sa han ”not in my house” och gjorde livet surt för gästerna. I Örebro gjorde förre Boråsspelaren Fredrik ”Jake” Larsson som han brukar mot sin förra klubb – relativt många poäng. Sedan kom även Rhys Carter igång för närkingarna. Två raka treor från australiensvensken framkallade en Pat Ryan-timeout.

Poängtempot gick ner i mitten av perioden. I alla fall för Borås. Med tre minuter kvar till halvtid hade man bara producerat åtta poäng och fick se sig omsprungna av EcoÖrebro (33-34). Ledning med en poäng var just vad Örebro hade även tre minuter senare – i halvtidspaus (39-40).

Andra halvlek. Man kunde ana att JJ Miller var på gång. Under de första minuterna drog han i två tuffa skott. Men den här kvällen var det inte Millers skytte som imponerade mest, även om han kom upp i 23 poäng. Istället var det framspelningarna som stod ut. 14 assists samlade stjärnan ihop innan allt var över. Sedan var det Roope Ahonen tur. Han följde upp Millers poäng med en layup och en lång tvåa. Ändå var det Eco som hade ett litet grepp poängmässigt.
 

Startskottet på Borås ryck kom, som så många gånger förr, genom Chris McKnight och hans vilja. Med 4:24 kvar av tredje perioden slet McKnight karaktäristiskt åt sig en offensiv retur. Därefter blev han foulad och satte straffkast. Sedan stod amerikanen för en stark drive och ytterligare två poäng. Med energiuppoffringen minskade hemmalagets underläge ytterligare lite. Millers layup till 55-57 gjorde att Eco-coachen Panagiotis Nikolaidis ville ha en timeout med 13 minuter kvar av matchen.

Via straffkast för en teknisk foul på Mario Pesut och en trepoängare av Göransson på det efterföljande inkastet övertog Borås ledningen. Med 65-63 hade hemmalaget bästa utgångsläget inför den fjärde perioden.

Och så blev det som det brukar för lagen som gästar Boråshallen. De orkar hålla jämna steg i tre fjärdedelar av matchen. Sedan fäller rutin, vilja, samspelthet, bra försvar och hett skytte från Borås Basket avgörandet. Med fyra minuter kvar lyste 82-73 på ljustavlan och när slutsignalen ljöd hade Palm just lagt i segersiffrorna 93-82.

Detta var Borås Baskets sjuttonde seger i rad. På fredag i Södertälje har laget chansen att tangera Basketligans rekord. Kanske är det ödet att den chansen kommer just mot rekordhållarna Kings?

Ett klick på bilden tar dig till segerintervjun med Mattias Göransson.

Borås Basket-EcoÖrebro: 93-82 (25-15, 14-25, 26-23, 28-19).

Poänggörare Borås: Mike Palm 26, JJ Miller 23, Mattias Göransson 14, Roope Ahonen 13, Chris McKnight 10, Wictor Grenthe 4, Henrik Carlsson 3.

Poänggörare Eco: Rhys Carter 19, Nebosja Pavlovic 17, Fredrik Larsson 13, Brandon Hassell 12, Sean Smith 9, Mario Pesut 8, Mikael Axelsson 2, Jonas Pollard 2.

Text/Intervju: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här